בפתח ישיבת סיעת 'יש עתיד' בכנסת התייחס ראש האופוזיציה לשליחת צווי הגיוס לצעירי המגזר החרדי: לא תהיה פה יותר אפליה בין דם לדם.

בראשית דבריו פנה ח"כ יאיר לפיד לצעירי החרדים שעתידים לקבל את הצו: "אלף צעירים חרדים קיבלו אתמול את ההודעה הבאה: מלש"ב יקר, הנך מוזמן להשלמת הליכי צו ראשון בלשכת גיוס תל השומר בתאריך ה-05/08/2024 בשעה 9:00. עליך להתייצב עם תעודת זהות ומסמכים המעידים על מצבך הרפואי. שים לב! עליך להתייצב עם טופס רפואי חתום ע"י רופא המשפחה".

"הם יגלו שאין להם דרכון ואז הם יבואו"

לפיד המשיך והקריא את תוכנו של הצו: "את הטופס ניתן לקבל בקישור המצורף. לכל שאלה ניתן לפנות למוקד חרדים של מיטב. זה מתחיל. זה מתחיל עקום, זה מתחיל בקטן מדי, אבל זה מתחיל, ומרגע שזה מתחיל אי אפשר יהיה לעצור את זה. הנסיון מלמד שבהתחלה יצעקו, וישבעו שלא יבואו, ואז יגלו שאין להם דרכון, ואין להם תקציבים, ואז כן יבואו. זה מתחיל, ואנחנו צריכים לזכור מהי המטרה.

לדבריו: "המטרה היא לא מלחמת אזרחים, והמטרה היא לא לריב עם החרדים, המטרה היא שהם יתגייסו, וישרתו, בדיוק כמו הילדים שלנו. כי אזרחות היא לא רק זכויות, היא גם חובות. אנחנו במלחמה מתמשכת, יש לנו 120 חטופים, יש לנו שבע זירות פתוחות, הצבא צריך לפחות 12 גדודים נוספים. צריך אותם.

עוד הוסיף ראש האופוזיציה כי: "מדינת ישראל השתנתה אחרי אסון השבעה באוקטובר. מה שהיה לא יהיה. לא תהיה פה יותר מדינה בתוך מדינה. לא תהיה פה יותר אפליה בין דם לדם. צריך יהיה לגייס לפחות עשרת אלפים צעירים חרדים, וצריך לגייס אותם מהר, כבר השנה".

"אנחנו נפעל דרך הוועדה, מול משרד הבטחון, נוודא שישלחו מספיק צווים כדי שיהיו מספיק חיילים. הגיוס לצה"ל הוא לא תוכנית כבקשתך. זה החוק. זה גם צורך בטחוני קיומי. המדינה צריכה להתנהג כמו מדינה. לראשונה מזה שנים היא עושה את זה. זה מתחיל, ואנחנו נוודא שזה יימשך".