ביקורת מסעדות: ריקוטה – טעם איטלקי בירושלים
אחרי ארוחה מלאה במסעדה האיטלקית ריקוטה בירושלים, כתבנו התרשם ממנות הפתיחה שמדגישות את האיטלקיות ויצא שבע. ביקורת מסעדות בסרוגים

לאחרונה הלכתי לריקוטה, מסעדה איטלקית בירושלים. ישנם הרבה מקומות בהם התפריט של המסעדה הוא כללי אלא שבריקוטה מדובר לרוב על אותו סגנון מאכלים- איטלקי וחלבי, אבל יש כמובן גם עוד סוגים מנות שונות.
המסעדה שהוקמה לפני כשנתיים, שוכנת באזור הקרוב לשכונות החרדיות של ירושלים אך גם למרכז מסחרי. ככזו, היא פונה למגזר הדתי- חרדי, בהשגחת מהדרין, אך גם לציבור הרחב. האווירה במקום ממש טובה: בגלל שהמסעדה לא גדולה והמונית אז יש יחס אישי והמלצרים אדיבים.
התפריט מכיל מגוון מנות- החל ממנות ראשונות ועיקריות, וכן מרקים, פסטות, דגים, מוקפצים ונוספים. כאמור הסגנון איטלקי אבל ישנם גם סוגי מנות נוספים.
כמנת פתיחה בחרתי את מרק הבטטה. המרק מכיל ירקות שורש וקרם שמנת וכמובן- בטטות. הטעם של הבטטות בשילוב העדין של השמנת, המורגש אך לא מודגש, הופך את המנה לבעלת מרקם מעניין עם טעם טוב.
למנה ראשונה לקחתי את הארנציני- שזה באיטלקית כדורי אורז. המנה מגיעה בכדורי ריזוטו במילוי עשבי תיבול וגבינת מוצרלה שמוגשים על מצע רוטב עגבניות בנגיעות שמנת. המנה הייתה טעימה אבל פחות התחברתי לסגנון. עם זאת, צריך לזכור שמדובר על מנת פתיחה שמדגישה את האיטלקיות.
לכן למנה העיקרית הלכתי על הרביולי (המוכר יותר) שמגיע בתוספות של ארטישוק. מדובר על רביולי טוסקני- רביולי גבינה מוקפץ בשמן זית, אשר מכיל פלחי ארטישוק, שום, עגבניות מיובשות, עגבניות שרי, עלי ריחן, בצל סגול, בתוספת גבינת ריקוטה ופרמז'ן. המנה העיקרית הגיעה עם 4 לחמי הבית בתוספת 3 מתבלים של חצילים, טחינה ומטבוחה. הטעם בשילוב כל אלו היה מעולה.
לסיום, לקינוח לקחתי את קינוח הבית- עוגת שוויצריה- שהיא למעשה עוגת גבינה שבתחתיתה יש מרקם שוקולד. המנה מגיעה עם שני כדורי גלידה וקצפת. לא עוגה סטנדרטית והטעם היה נפלא.
אם לסכם- מאוד נהניתי מהאוכל הטעים ומהאווירה הנעימה במקום שמשלבת מודרניות עם מסורת של אוכל בניחוח איטלקי.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו