לפיד מגיב לבית הדין בהאג: "כשלון מדיני נוסף"
ראש האופוזיציה תקף את חוות הדעת של בית הדין בהאג וציין כי היא נגועה באנטישמיות. יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ: "חוות הדעת משמשת דוגמה נוספת של משפטיזציה של סכסוך פוליטי - מדיני"

באופוזיציה הגיבו לחוות הדעת של בית הדין בהאג לפיה ההתנחלויות מפרות את אמנת ז'נבה וכי ישראל היא כוח כובש בעזה.
ח"כ יאיר לפיד תקף את חוות הדעת, בהודעה שפרסם ברשת X כתב: חוות הדעת של בין הדין בהאג היא מנותקת, חד צדדית, נגועה באנטישמיות ובאי הבנת המציאות בשטח. היא משרתת רק את הטרור האיסלאמי ואת המערכה נגד ישראל", ציין.
ראש האופוזיציה בחר גם להפנות אצבע מאשימה כלפי הממשלה: "ההחלטה היא גם כשלון מדיני נוסף של ממשלה לא מתפקדת, והאופוזיציה תתגייס כדי למנוע מחוות הדעת להתקבל במוסדות האו"ם ואצל המדינות החברות".
גנץ נגד האג: "פוגעת ביציבות באזור תוך התעלמות מהטבח"
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיב להחלטת בית הדין: ״מדינת ישראל היא הדמוקרטיה האמיתית היחידה במזרח התיכון. תוך הקפדה על החוק הבינלאומי, ישראל מגנה על עצמה בנחישות וללא לאות מאז עצמאותה ועד היום, נגד מדינות אויב וארגוני טרור שמקיפים את גבולותיה".
עוד הוסיף כי: "חוות הדעת שפרסם היום בית הדין בהאג היא עדות נוספת להתערבות חיצונית שאינה רק פוגעת בביטחון וביציבות באזור תוך התעלמות מהטבח הנורא ב-7 באוקטובר ומהטרור שיוצא מיהודה ושומרון, אלא היא גם משמשת דוגמה נוספת של משפטיזציה של סכסוך פוליטי – מדיני. אנחנו נמשיך להגן על עצמנו מול המבקשים להשמידנו, ונמשיך לשמור על מדינת ישראל כבית היחיד של העם היהודי.״
יו"ר הימין הממלכתי גדעון סער כתב ברשת X: "את התשובה הטובה ביותר להאג נתנה כנסת ישראל כבר ביום רביעי: ארץ ישראל שייכת לעם ישראל. מדינת טרור פלסטינית לא תקום".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו