אגתה כריסטי היתה בעבר שם נרדף לספרות מתח ברמה הגבוהה ביותר, ולכן טוב עושה הוצאת עם עובד בהוצאת ספריה מחדש. הפעם יצא הספר 'מחמישה יוצא אחד' שמספר על חקירת רצח שאירע לפני עשר שנים.

הבלש אולי הכי מפורסם בעולם, הרקול פוארו, מתבקש לחקור רצח על ידי ביתו של הנרצח שרוצה לדעת אחת ולתמיד האם אכן אימה היא הרוצחת כפי שקבע בית המשפט. כפי שניתן להבין משם הספר, בעת הרצח שהו במתחם רק 5 אנשים, ארבעה מהם קרובי משפחה של הנרצח ובנוסף להם גם פילגשו.

(באדיבות: הוצאת עם עובד)

פוארו מבקר כל אחד מהם ומבקש מהם להיזכר באירועי אותו היום למרות שחלפו עשר שנים. הספר מספר לנו על השיחה/חקירה שמנהל פוארו עם כל חשוד ובחלק השני מביאה כריסטי את סיפור הדברים כפי שכל אחד מהחשודים כתב לבקשת הבלש.

לאחר מכן מגיע כמו תמיד שלב המסקנות, והסצנה שהפכה להיות כה מזוהה עם כריסטי, שבה פוארו מכנס את כל החשודים לחדר אחד ופורט את התרחשות הרצח שלב אחרי שלב עד שהוא חושף את זהות הרוצח ומפתיע את כולם.

כמו בכל ספר מתח הקורא מנסה להתגבר ולהקדים את הסופר והבלש ולגלות בעצמו את הרוצח, אבל אצל כריסטי זה עדיין קשה מאוד. לכאורה יש רק חמישה חשודים וכל הסיפור מונח לפנינו אז הפתרון לא צריך להיות כל כך מורכב, אבל עדיין אנחנו לא מצליחים לראות את הפתרון, וזה מה שכל כך יפה אצלה.

הספר התפרסם לראשונה בשנת 1942 והוא מגיע אלינו במעין קפסולת זמן מהעבר. בקצב העלילה, בתיאור הדמויות, בלי טלפונים ובלי אינטרנט כמובן, אבל אין בכל זה לפגוע בחוויית הקריאה ואפילו להיפך.

זה עוד ספר משובח של אגתה כריסטי שיגרום לכם לחשוב ולבחון, ספר שלא תרצו להפסיק באמצע כדי לגלות אם צדקתם. שימו לב לפרטים הקטנים!

"מחמישה יוצא אחד", אגתה כריסטי, 311 עמ', בהוצאת 'עם עובד'