בעקבות טענות שנשמעו מפי לוחמים על התחקיר שהוצג ביום חמישי האחרון על הקרב בבארי, דובר צה"ל דניאל הגרי התייחס לביקורת וטען כי מדובר בתחקיר מקצועי.
במהלך ועידת כלכלסיט אמר הגרי: "בעיניי זה תחקיר מקצועי, איכותי וקשה מאוד. יש לנו חובה גדולה להציג, וכך נעשה בתחקירים הבאים, דבר ראשון מה קרה מלמעלה למטה: מה קרה במודיעין, מה קרה במענה של ההגנה, מה היה בלילה שלפני 7 באוקטובר. זה מה שנעשה, נציג את זה לציבור, זאת החובה שלנו".
לדבריו: "צריך לומר על התחקיר הזה דבר ברור, כי אני רואה את הפרסום על לוחמים וצריך לומר – את הגבורה של הלוחמים והיחידות שפעלו ב-7 באוקטובר, בהן גם יחידת שלדג, זאת גבורה גדולה מאוד. אנשים שחתרו למגע בכל העוטף בכל מקום והם נלחמים מאז. דור של מפקדים ולוחמים שהם גאווה".
כפי שפורסם מוקדם יותר היום על ידי דורון קדוש, כי לוחמי יחידת לוט"ר טוענים כי המתינו רק רבע שעה מחוץ לקיבוץ בארי בניגוד למה שנאמר בתחקיר לפיו הם המתינו כשעה עד להגעת מפקדם.
בנוסף אתמול פורסם באתר YNET כי יוצאי סיירת מטכ"ל ושלדג טענו שהתחקיר רצוף שקרים ומסקנות לא נכונות. אחד מהם הוא סא"ל במיל' רוני אליאב, שכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "תחקיר שיקרי. התחקיר הצה״לי שפורסם על הלחימה בבארי רצוף שקרים ומסקנות לא נכונות. זה לא תחקיר זה כתב הגנה לכיתת הכוננות וברק חירם".
לדבריו, "בניגוד למה שכתוב בתחקיר, כוח שלדג בן 13 אנשים הגיע לבארי ב-8:45 בבוקר וזינק לתוך הקרב בשכונות המערביות ונכנס למארב של מאות מחבלים. חייל נפצע ומיד אחר כך חייל נהרג. מפקד הכוח שהיה בטוח שיש לו שני פצועים בסכנת חיים החליט לפנות אותם למסוק חילוץ מחוץ לקיבוץ". הכוח נשאר במרכז הקיבוץ ושני לוחמים עם שני חברי כיתת הכוננות פינו את הפצועים. כשהם חזרו הכוח יצא להילחם, אבל סרב להיכנס לעוד מארב וערך מארבים בעצמו. ההתקלות של הכוח עצרה את ההתקפה. אז למה זה לא כתוב? כתוב שמ-09:00 עד 13:30 נלחמו חברי כיתת הכוננות לבדם. שקר. לחברי כיתת הכוננות לא היה נשק ולאזרחים המעטים שהיה להם נשק לא הייתה תחמושת".
אליאב שערך תחקיר עצמאי כתב: "למעשה, שניים מארבעת אנשי כיתת הכוננות שנותרו עמדו ליד המארב של לוחמי שלדג ונתנו עצות. היה צריך להיכתב שבין 9 בבוקר ועד 13:30 היחידים שנלחמו היו 11 לוחמי שלדג. הסיבה שנכתב אחרת היא ניסיון להתחנף לכיתת הכוננות של הקיבוץ. בשעה 12:30 כמעט ולא נשארה תחמושת לחיילי שלדג. הם לא ירו את התחמושת באוויר. הם הרגו מחבלים ורק הם הרגו מחבלים באותו השלב. מישהו מזייף את המציאות".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מה זה גבורה - ברחו
צוות פחדן ביחידת עילת
16:35 16.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארצי
פיקוד צה״ל הבכיר פוליטיקאים, לא מפקדים אמיתיים
21:36 15.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר