לאור מינויה של הפוליטיקאית לשעבר – יוליה שמאלוב ברקוביץ למנכ"לית חדשות 13, והורדת תוכנית התחקירים "אזור מלחמה", נערך היום (ראשון) כנס חירום על ידי ועד ארגון העיתונאים, בהשתתפות כל כלי התקשורת בישראל.
במהלך הכנס שוחח הפרשן לענייני משפט של חדשות 13 – ברוך קרא עם חדשות סרוגים ואמר: "אנחנו יודעים שבשנים האחרונות היו התערבויות אינספור וניסיונות לסגור ערוצי תקשורת לרבות ערוץ 10, דבר שמופיע בחקירות המשטרה בכל תיקי אלפים. זה מופיע גם בספר של יהודה וינשטיין – היועץ המשפטי לממשלה שסיפר איך נתניהו ביקש לסגור את ערוץ 10".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מי עומד לדעתך מאחורי הורדת התוכנית ?
"אנחנו כעיתונאים למדנו לדווח על עובדות שאנחנו יודעים עליהם. מה שאנחנו לא יודעים אנחנו לא מדווחים, אבל אנחנו יודעים מה ההיסטוריה.
אנחנו יודעים שבשנים האחרונות היו התערבויות אינספור וניסיונות לסגור ערוצי תקשורת לרבות ערוץ 10, דבר שמופיע בחקירות המשטרה בכל תיקי אלפים. זה מופיע גם בספר של יהודה וינשטיין – היועץ המשפטי לממשלה שסיפר איך נתניהו ביקש לסגור את ערוץ 10. נתניהו עצמו אמר בחקירות שלו שהוא רצה לסגור את ערוץ 10. מי נתן את ההוראה עכשיו? אני לא יודע, אבל אנחנו יודעים את הרקע וזה צריך להדאיג את כולנו".
יש חשש מאפקט דומינו?
"ברור, בגלל זה אנשים נמצאים פה, כי מבינים שזה לא עניין אישי שלנו. הם יודעים שהחרב שמאיימת לערוף את הראש שלנו מאיימת גם עליהם".
אם הייתה פה עכשיו ממשלת שינוי והיה ניסיון להחליף את מנכ"ל חדשות 14, גם היינו רואים תמיכה כזו?
"העניין הוא פשוט. אם יש התערבות פוליטית בבחירת מנכ"ל או בכל החלטה עיתונאית, זה צריך להדאיג כל אחד. אם תהיה סיטואציה שאנשים מטעם השלטון פוגעים בכלי תקשורת שמבקרים את אותו שלטון, אנחנו נתקומם".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
אליקו
מה הכוונה על ידי כל כלי התקשורת בישראל? האם גלי ישראל ,ערוץ 14, ערוץ 7, הידברות ועוד נמצאים שם למען המאבק ? או שמדובר במאבק של מדורת השבט השמאל הפרוגרסיבי?
00:20 15.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איש
יאללה לסגור!
13:33 14.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זבל אנושי
ברוכי, לא נמאס לך לזרוע רעל, אדיוט???? יאללה תסגרו כבר את הערוץ המחליא שלכם. ממילא לא צופים בכם. חבורת של שונאים וקנאים. נמאסתם על כולנו
13:32 14.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בחרדה
דיקטטור ממגר ביקורת
13:20 14.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר