ישראל במלחמה היום ה-282. השבת האחרונה מסתמנת כיום פורה ביותר עבור חיל האוויר במסגרת החיסולים של מחבלים. לצד בכירי חמאס שחוסלו בחאן יונס, התבצעה אתמול תקיפה גם במחנה הפליטים שאטי בעזה.

גדודי חללי אלאקצא – הזרוע הצבאית של הפת"ח (מפלגתו של אבן מאזן) הודיעו היום על חיסולו של עז-אדין עכילה, שהיה מפקד חטיבת העיר עזה וחבר המועצה הביטחונית של גדודי חללי אלאקצא ברצועה.

צריך להזכיר כי לאחר השתלטות חמאס על רצועת עזה בשנת 2006, הפת"ח הפך לארגון השלישי בכוחו ברצועה, כשמרבית בכיריו נמלטו או חוסלו על ידי חמאס. אבל גם אם מדובר בעדיין מדובר בגוף טרור שמופעל על ידי הרשות הפלסטינית.

בהפצצה אתמול נהרגו כ-20 עזתים, בהם גם המחבל נמר חמידה אשר נשפט ל-6 מאסרי עולם ושוחרר בעסקת שליט.

חמידה היה חבר בחוליית מזרעאה שארקיה – השתתף בפיגוע ירי ליד שילה בו נרצחו גדעון ליכטרמן הי"ד, ונפצעו קשה בתו מוריה ותמיר דאר. בנוסף חמידה השתתף גם בפיגוע בו נרצחו לוחמי דוכיפת בכפר עין יברוד ב-2003 בו נרצחו ארז עידן, אלעד פולק ורועי יעקב סולומון הי"ד ונפצע שחף גלעד. הוא ביצע ותכנן פיגועים נוספים כולל רצון לחטוף גופות חיילים.