מתכון לשבת: פסטה עוף ופטריות בסיר אחד
מחפשים מנה מיוחדת ומעניינת לשבת? מזל שאנחנו כאן! הנה מתכון לפסטה פטריות ועוף בסיר אחד, שיסקרן את כל האורחים שלכם

אם אתם אוהבים עוף, ואוהבים פסטה עם פטריות, תשמחו לדעת שהם הולכים ממש טוב ביחד. לכבוד שבת ארגנו לכם מתכון מיוחד לפסטה פטריות עם עוף, שתוכלו להכין בסיר אחד בלבד.
מרכיבים למתכון
שמן זית כתית
4 ירכי עוף ללא עצמות
2 בצלי שאלוט
1 שן שום
200 גרם שיטאקי
250 גרם פסטה
130 מ"ל יין לבן
מלח
פלפל
1 ליטר מרק עוף או ירקות
גבינת פרמז'ן טבעונית
פטרוזיליה
הוראות הכנה
קוצצים דק את השום והשאלוט, פורסים את הפטריות וחותכים את העוף לקוביות. מחממים את שמן הזית בסוטאז' ומטגנים את השום והשאלוט עד לריכוך. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהקצוות מזהיבים. יוצקים פנימה את היין הלבן ומצמצמים.
בינתיים מחממים שמן על אש גבוהה בפלנצ'ה וצורבים את העוף כשהפלנצ'ה חמה מאוד. מניחים בצד.
כשהפטריות מבושלות, מוסיפים 1/3 מהמרק ומערבבים כמו שמערבבים ריזוטו, כשהנוזלים כמעט מתאדים לגמרי מוסיפים עוד 1/3 וחוזרים על הפעולה עד שהמרק נספג לגמרי. מוסיפים את הפסטה.
כשנותרו חמש דקות לפסטה, מוסיפים את העוף הצרוב, מערבבים וממשיכים בבישול עד שהעוף והפסטה מוכנים. מכבים את האש, מגוררים את גבינת הפרמז'ן הטבעונית לפי הטעם ומערבבים עד שהרוטב מתאחד היטב. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו