ח״כ צבי סוכות הגיב לנאום ההאשמות של אלוף פיקוד מרכז היוצא יהודה פוקס, בו האשים חלק מהמתיישבים בפשיעה לאומנית וזריעת פחד בקרב הפלסטינים וכתב: ״אלוף הקונספציה הולך הביתה".

לדברי סוכות: "מי שתולה את הביטחון בחוזקה של הרשות הפלסטינית וחושב שהחשש מ82% תומכי חמאס הוא "זריעת פחד" מיותרת היה אחראי על ביטחון היהודים ביו"ש עד היום. ‏שלום ולא להתראות״.

אסתי ושלום יניב הוריהם של הלל ויגל הי"ד שנרצחו בפיגוע בחווארה הגיבו גם הם לדברי האלוף פוקס: "מצער אותנו מאוד שהאלוף פוקס שתחת פיקודו נרצחו ילדינו בפיגוע טרור רצחני, בוחר להשתלח במעשים שוליים שאינם מייצגים אפילו לא מיעוט מתושבי יו"ש.

"במקום לקחת אחריות על תקופה מהקשות שהיו ביו"ש תחת פיקודו ולדבר על הטרור שמרים ראש פעם אחר פעם בחר פוקס להתעלם מנושא זה. אין לנו אלא להצטער על דבריו של פוקס ולקוות לימים טובים יותר."