יום השוקולד הבינלאומי: עשרה דברים שלא ידעתם - סרוגים

יום השוקולד הבינלאומי: עשרה דברים שלא ידעתם

יום השוקולד הבינלאומי הוא סיבה נהדרת לחגוג את הממתק הטעים, אבל האם ידעתם שהוא לא מתאים לכולם? הנה עשרה דברים על ממתק השוקולד

author-image
יום השוקולד הבינלאומי: עשרה דברים שלא ידעתם
  (צילום: שאטרסטוק)

ברחבי העולם מציינים היום (7.7) את "יום השוקולד הבינלאומי", עם חגיגה גדולה למאכל המתוק והטעים. אבל האם ידעתם שפעם הוא היה מיועד רק לעשירים ושבמקור הוא היה בטעם מריר ועם צ'ילי? אז לכבוד היום המיוחד, הנה עשרה דברים שאולי לא ידעתם על שוקולד.

למה דווקא היום?

בעקבות המסורת ההיסטורית, לפיה ב-7 ביולי 1550 הובא לראשונה השוקולד לחופי אירופה, הוחלט לחגוג ולציין את יום השוקולד בתאריך זה, למרות שמקורות שונים טוענים כי ייתכן שהשוקולד הגיע ליבשת כבר עשורים לפני כן. גם אם כן וגם אם לא, זו אחלה סיבה למסיבה.

מקור השוקולד

מקורו של השוקולד הוא בעץ הקקאו הטרופי ובני המאיה היו הראשונים להשתמש בפולי עץ זה למאכל. ילדי המקום נהגו לטחון את זרעי הקקאו לטובת הכנת משקה מריר שנקרא "צ'וקואטל", אותו תיבלו ביחד עם צ'ילי. הספרדים שכבשו דרום אמריקה, ייבאו את פולי הקקאו לאירופה ובשילוב סוכר ולעיתים מלח הפכו אותו לממתק המוכר לנו היום.

זנים שונים

לפולי הקקאו מהם מפיקים את השוקולד יש שלושה זנים שונים: הזן היקר והנדיר ביותר מבין שלושה הוא קריולו, שהוא הזן הפחות מר מבין הזנים האחרים, בעל ארומת שוקולד החזקה ביותר, ומשמש כ-10% מתעשיית השוקולד. פורסטרו הוא זן השוקולד הכי פורה, וטריניטריו הוא הכלאה של זן שוקולד קריולו וזן שוקולד פוסטרו.

פולי קקאו (צילום: שאטרסטוק)

כבן 200

עצי קקאו יכולים לחיות עד גיל 200 שנה, אך מייצרים את הפולים האהובים רק ב-25 שנים מתוך ה-200. בכל שנה העץ מניב בין 400 ל-1,200 פולי קקאו שזה שווה בערך ל 3 קילו שוקולד.

מזון האלים

השם הלטיני של עץ הקקאו הוא "תאוברומה", שפרושו 'מזון האלים'. אגדות שונות מספרות כי המלך מונטזומה האצטקי שהיה מכור לשוקולד רציני, נהג לשתות 50 ספלי משקה שוקולד מעורבבים בשלג בכל יום, בגביעי זהב – כראוי למשקה אלים.

טוב לבריאות

מחקרים רבים הוכיחו ששוקולד מריר הינו בעל סגולות רפואיות רבות, וצריכה שלו מפחיתה את לחץ הדם. עוד מצאו חוקרים כי מלבד נוגדי חימצון מועילים, שוקולד עם ריבוי מוצקי קקאו מפחית סיכון למחלות כלי דם ולב.

אומנות השוקולד

באנגלית, אדם שעוסק באומנות השוקולד ועובד בהפקה והכנה של ממתקי שוקולד ופרלינים נקרא שוקולטייר (Chocolatier), אך איך הוא נקרא בעברית? בשנת 2014 פנתה האקדמיה לעברית לקהל הרחב בבקשה להציע הצעות לשם העברי לתפקיד, ובדצמבר של אותה שנה אישרה הוועדה למילים את המילה שׁוֹקוֹלָדַאי.

שוקולדאי (צילום: שאטרסטוק)

לא לכולם

בעוד מ חקרים הוכיחו כי שוקולד יכול לעזור לנו, הממתק הטעים מסוכן לחיות מחמד ובעלי חיים. התאוברומין הנמצא בשוקולד, אותו ממריץ טבעי בעל השפעה דומה לזו של הקפאין, הוא רעיל לבעלי חיים כמו סוסים, כלבים, תוכים וחתולים.

רק לעשירים?

בתחילה, תהליך הפיכת הקקאו לשוקולד דרש עבודה וזמן רב, ולכן השוקולד שנוצר מפולי הקקאו היה בעל ערך רב ונחשב למעדן השמור אך ורק לעשירים. הודות למהפכה התעשייתית שהביאה להתפתחות טכנולוגית, הפך הממתק הטעים לפופולרי וזמין לכולם.

שוקולד לבן

למרות שהוא מכונה כך, השוקולד הלבן אינו מוגר ממש כשוקולד, זאת מהסיבה היחידה כי הוא אינו מכיל אבקת קקאו או מוצקי קקאו. השוקולד הלבן מיוצר מחמאת פולי הקקאו בשילוב מוצרי חלב, חומרי טעם ובמיוחד וניל וכן סוכר ולציטין.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
למה שמישהוא יתן...
רפאלה | 12-07-2024 20:00
למה שמישהוא יתן שוקולד לסוס?????