פרטים נוספים באשר לתקיפה בשלב זה, כלי טיס מאויש מרחוק תקף במחנה הפליטים נור א שמס חוליית מחבלים אשר הטמינה מטענים. ארבעה מחברי החוליה חוסלו ונפצעו קשה מחבלים נוספים.

זוהי התקיפה השלישית בשלושה ימים האחרונים. מתחילת המלחמה היו מעל 50 תקיפות באזור.
כוחות צה"ל עקבו אחרי חוליית מחבלים שהתכוונה להניח מטענים, בזמן שהטמינו את המטענים צה"ל ערך להם מארב ותקף אותם מהאוויר.
מיקום התקיפה היה 100 מטר מהמקום בו התפוצץ הפנתר שכתוצאה ממנו נהרג אתמול הנהג המבצעי יהודה גטו ז"ל.
האירוע הקשה התרחש במהלך מבצע לסיכול טרור של חטיבת מנשה במחנה נור א שמס, במסגרתו נפרצו צירים ונוטרלו מטענים. מחקירה ראשונית עולה כי מטען התפוצץ על רכב מסוג פנתר שעמד במרחב המחנה. בזמן הפיצוץ ברכב היו נהג ומפקד מיחידת דובדבן, אחרי ששאר הלוחמים פרקו לפני הפיצוץ לטובת משימה רגלית מבצעית. רכב הפנתר עמד במרחב שלא היה בו חשש למטענים, ולכן גם לא בוצע בו חישוף ע״י שופל או D9.
ככל הנראה, המטען שהופעל היה בייצור עצמי ובו עשרות ק״ג של חומר נפץ. המטען ככל הנראה הוטמן בחלק העליון של הציר – דבר שהובן בעקבות הנזק שעשה לרכב הפנתר. לאחר הפיצוץ הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי, כאשר הנהג המבצעי נהרג והמפקד נפצע באורח קשה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים