על רקע המלחמה בעזה והתרחיש למלחמה כוללת בצפון מול ארגון חיזבאללה, היום ייכנס לתוקפו החוק שלפיו הגברים שיתגייסו לצה"ל יחויבו בשירות חובה של 30 חודשים בלבד, במקום 32. ראוי לציין כי קיצור השירות תוכנן בצה"ל עוד לפני המלחמה.
החוק, שמגיע בתקופה בעייתית מאוד מבחינה בטחונית, לא חל רטרואקטיבית על מי שכבר משרתים בצבא, אלא על מי שיתגייסו ממחזור גיוס אוגוסט הקרוב.
למרות כניסתו של החוק לתוקף כבר מהיום, בצבא צפויים לבקש להחזיר את שירות החובה לאורכו המקורי – 36 חודשים, וזאת בשל מחסור בכוח האדם ולקראת מערכה בצפון. עם זאת, כל עוד סוגיית גיוס החרדים לא תיפתר בצורה כזו או אחרת, יהיה קשה לדרוש ממי שכן משרת לשרת יותר.
נזכיר, כי בעבר שירות החובה במדינת ישראל עמד על 36 חודשים. לפני מספר שנים הוא קוצר ל-32 חודשים. והחל מהיום אורכו של שירות החובה יעמוד על 30 חודשים בלבד.





תגובות
פרי באושים עוד מוקשים שהשאיר לנו הדביל גנץ דהיה שר ביטחון ומינה את הרמטכל האפס במחטף מול נתניהו.האיד סכנה קיןמית לישראל.ביבי למה מחכים?למה לא מאאיכים את הדרות ל3 שנים.אתה והטמבל גלנט אחראיים לנושא
ואתה והדביל ביבי שלך הרסתם הכל. בגללכם אנחנו בהפסד במלחמה ובכל.
מי דחף את החוק ומי יזם אותו? למה זה לא כתוב בכתבה?מי חתום על הקוספציה של "צבא קטן וחכם" עאלק...
משבר הקצונה בצה"ל: עלייה דרמטית בקרב הקצינים המבקשים לפרוש משירות מתחילת המלחמה כ-900 קצינים בדרגות סרן ורב-סרן ביקשו לבחון את התרת החוזה שלהם • בשנה ממוצעת בין 100 ל-120 קצינים בדרגות אלה מבקשים לפרוש • הסיבות לפרישה - 7 באוקטובר והדה-לגיטימציה שנעשית לצבא על ידי הממשלה