עם הגעתו של החופש הגדול, הבית הופך להיות מלא ועמוס יותר, ובדרך כלל הילדים יחזרו מהקייטנות בשעות מוקדמות מהרגיל. אם אתם מחפשים דרך קלילה להעסיק אותם, שלא תדרוש מכם יותר מידי, ארגנו לכם שלושה מתכונים שהם יוכלו להכין לעצמם ארוחת ערב בריאה וטעימה.
פסטיבל ירקות
המצרכים לפסטה
1 חבילת פסטה מקמח כוסמין מלא / חיטה מלאה
כפית מלח
המצרכים לרוטב
1 בצל
2 עגבניות
1 גמבה אדומה
1 סלק מבושל
חופן עלי סלרי
3 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
כפית אורגנו
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
5 כוסות מים

אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים. כשהפסטה רכה מסננים אותה מהמים אבל משאירים 1 כוס מי בישול הפסטה. חולטים את העגבניות (מכניסים אותן לקערה עם מים רותחים) ומקלפים מהן את הקליפה. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו קלות במחבת עם שמן הזית.
קוצצים את העגבניות, הגמבה האדומה, הסלק ומוסיפים אותם למחבת, ואז מוסיפים גם את רסק העגבניות, המלח, הפלפל שחור, האורגנו והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.
מצרפים למחבת את הפסטה עם מי הבישול שלה ומערבבים היטב, מוסיפים את עלי הסלרי ומשאירים לבישול של עוד 5 דקות. ניתן גם להגיש את הרוטב בנפרד.
כריך עם ממרח טופו בטעם פיצה (טבעוני בריא)
המצרכים
חבילת טופו משי (רך)
חופן עגבניות מיובשות
כפית אורגנו
חופן בזילקום טרי
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית מים
קורט מלח

אופן ההכנה
קוצצים את העגבניות המיובשות ואת עלי הבזיליקום לחתיכות קטנות, וטוחנים בבלנדר עם שאר המצרכים עד לקבל תערובת חלקה. מורחים את התערובת על פרוסת לחם (עדיף מקמח מלא) ונהנים! ניתן לשמור עד שבוע במקרר.
פלאפל וטחינה- הכי ישראל שיש!
המצרכים לכדורים
1 כוס של גרגירי חומוס מבושלים
1 בצל לבן יבש
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
כף כמון
רבע כפית מלח
המצרכים לטחינה
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון טרי
מלח לפי הטעם
1 שן שום כתוש

אופן ההכנה
מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי התערובת לכדורים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה. קורצים עיגולים מהעיסה, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת תערובת חלקה. ניתן להוסיף בצד גם סלט ירקות טרי.
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים