מבזקים
סרוגים

אחרי מות ראיסי: סיבוב שני בבחירות באיראן

בחירות באיראן, אף מועמד לא קיבל יותר מ-50% מהקולות ועל כן המשינה יוצאת לסיבוב שני, המועמדים הם מסעוד פזשיכאן, שנחשב מתון אך חלש מולו סעיד ג'לילי ממשיך דרכו של הנשיא ראיסי. בנוסף, רק 40% מהבוחרים יצאו להצביע

כ"ג סיון התשפ"ד
אחרי מות ראיסי: סיבוב שני בבחירות באיראן
אחרי מות ראיסי: סיבוב שני בבחירות באיראן צילום: (צילום: שאטרסטוק)

הבחירות לנשיא איראן החדש, לאחר מות הנשיא איברהים ראיסי באופן פתאומי מהתרסקות מטוס, לא הביאו תוצאות חד משמעיות והמדינה הולכת לסיבוב שני, אף אחד מהמועמדים לא זכה ביותר מ-50% מהקולות.

לישורת האחרונה הגיעו המועמדים מסעוד פזשיכיאן, שהבטיח "קשרי ידידות עם כל העולם, חוץ מישראל" ומולו איש המחנה הקיצוני סעיד ג'לילי שנחשב לממשיך דרכו של ראיסי, הוא אף מחזיק בתיק הגרעין במו"מ עם המערב.

בנוסף, רק 40% מבעלי זכות הבחירה יצאו לבחור, זהו שפל היסטורי שמביע אי אמון במשטר ובשיטת הבחירות הלא דמוקרטיות, בה יש רשות להשתתף רק למועמדים שהורשו לכך על ידי המנהיג העליון חמינאי.

חמינאי הוא בפועל האדם החזק שמנהל את המדינה אך קרא לבוחרים לצאת להצביע בהמוניהם, מה שלא קרה ושיעורי ההצבעה הגיעו לשפל.

איברהים ראיסי איראן בחירות