חדשות צבא ובטחון

פרטים חדשים על הפיגוע הקשה

המחבלים ניצלו את תנאי מזג האוויר כדי להתקרב לפילבוקס ופתחו באש. חמישה נפצעו, בהם שניים באורח אנוש. שני המחבלים חוסלו

(ללא קרדיט)

פרטים חדשים מתפרסמים הבוקר (שישי) מתחקיר ראשוני של פיגוע הירי שהתרחש מוקדם יותר סמוך לצומת יהודה שבמרחב חטיבת יהודה. מנתונים מעודכנים מפורטים חמישה פצועים באירוע, בהם שניים שנפגעו באורח אנוש.

על פי התחקיר הראשוני, המחבלים הגיעו למקום באמצעות רכב בעל לוחית זיהוי ישראלית ותצפתו על החיילים לפני שפתחו באש. עוד עולה כי השניים ניצלו את תנאי מזג האוויר המורכבים באזור כדי להתקרב לפילבוקס הסמוך לצומת, משם ירו לעבר הכוחות.

מהממצאים בשטח עולה כי המחבלים תכננו לבצע פיגוע קשה ומכוון נגד אזרחים. הפיגוע נבלם בזכות מחסום ארעי שהציבו ואבטחו באותה עת לוחמי גדוד "ארי" של פיקוד העורף – שהיו בדיוק בתעסוקתם המבצעית הראשונה בגזרה.

כזכור, מוקדם יותר הבוקר פתחו המחבלים באש באזור צומת יהודה. הלוחמים שהיו במקום הגיבו במהירות, ניהלו חילופי אש וחיסלו את שני המחבלים בשטח. במקביל, כוחות צה"ל ממשיכים בסריקות נרחבות והטילו כתר על מספר כפרים במרחב.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום ₪39 בחודש עכשיו ב ₪0

הצטרפו אלינו