חדשות בעולם

הם כיבו את המנוע כדי לא לפגוע בלוויתן - ואז הוא זינק עליהם

שלושה דייגים ממשפחה אחת כיבו את המנוע כשהבחינו בלוויתן גבנון מתקרב, כדי לא לפגוע בו במדחף. זמן קצר אחר כך הוא פרץ מהמים, התנגש בסירה ותלש את הדלת שלה

לוויתן גבנון (צילום: שאטרסטוק)

"זה היה כאילו רכבת משא פגעה בסירה". כך תיאר סטיבן הייד את הרגע שבו לוויתן גבנון פרץ מהמים והתנגש בסירת הדיג שלו, מול חופי לונג איילנד בניו יורק.

הייד יצא לים עם חמיו, סטיב בשיאן, ועם אחיינו אוליבר סמטר, תלמיד י"ב בתיכון רוזלין. הם שטו מול פייר איילנד, ליד מפרץ מוריצ'ס, כשהבחינו בלהקת דגי מנהדן – מקור מזון של לווייתני גבנון.

אז הם ראו גם את הלוויתן. לדברי הייד, הוא היה במרחק של כ-275 מטר והתקרב אליהם, ולכן החליט לכבות את המנוע כדי שהמדחף לא יפגע בו. הסירה נסחפה, והייד ביקש מאוליבר להתחיל לצלם.

הרגע הבא נקלט במצלמה. הלוויתן זינק מהמים והתנגש בדופן הסירה, והמכה תלשה דלת מהצירים שלה. "וואו, מה קרה הרגע?", הייתה התגובה הראשונה של אוליבר, כפי שתיאר אותה אחר כך.

"חשבתי שאולי אנחנו הולכים לטבוע", סיפר אוליבר לרשת News 12. "אבל הסירה הייתה בסדר, הלוויתן היה בסדר. זה פשוט היה מטורף". בשיאן, חמיו של הייד, אמר: "אם זאת לא הייתה סירה גדולה, אני חושב שהיינו במים". הסירה שלהם באורך של כ-10 מטרים.

איש לא נפגע, והלוויתן המשיך לשחות הלאה. הייד מודה שהמחשבה הראשונה שעלתה לו בראש הייתה מעשית למדי: "האם חברת הביטוח שלי תכסה את זה?".

הדייגים סיפרו שבמשך יותר מעשור שבו הם יוצאים לדוג יחד, מעולם לא ראו משהו כל כך גדול וכל כך קרוב. לווייתני גבנון באזור ניו יורק יכולים להגיע לאורך של 12 עד 15 מטרים ולמשקל של עד 40 טון.

מומחים לחיים ימיים אמרו שנראה כי הדייגים נקטו את אמצעי הזהירות הנכונים. רוב דיג'ובאני, מנהל האגודה לשימור הים האטלנטי, הסביר שהם עשו את הדבר הנכון כשכיבו את המנוע ולא תמרנו ליד לוויתן שניזון. לדבריו, תצפיות בלווייתנים במים המקומיים הולכות ומתרבות, ו"זה מגיע עם הרבה יותר אחריות". חוק המודעות ללווייתנים במדינת ניו יורק מחייב שייטים להתרחק מלווייתנים לפחות כ-90 מטר, והרשות האמריקנית לאוקיינוסים ולאטמוספירה מזהירה שלווייתנים עלולים לצוץ בפתאומיות, וממליצה להאט ולהישאר עם עין פקוחה על המים. גם האגודה לשימור הים האטלנטי אמרה שהאירוע ממחיש עד כמה חשוב לצפות בחיות הים באחריות.

לפי הייד, הסרטון של אוליבר צבר 11 מיליון צפיות ב-24 שעות

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום ₪39 בחודש עכשיו ב ₪0

1
סם
לפני 49 דקות

לווייתןשעלה מהמים ולמזלם לא עלה במרכז הספינה ועל מה הם חושבים על חברת הביטוח והדלת של הסירה או לעולם המעוות שהכסף חשוב בו מהחיים

הצטרפו אלינו