
בכירים בגוש השינוי הציעו ליו"ר כחול לבן, בני גנץ, באופן ישיר ובאמצעות שליחים, שורת תפקידים עתידיים מחוץ לממשלה ולכנסת, בתמורה לפרישתו מהתמודדות בבחירות, כך דווח הערב (חמישי) בוואלה. על פי הדיווח, גנץ דחה את כולן.
הסיבה להצעות היא הערכה של הגורמים בגוש כי גנץ יתקשה להתאושש בסקרים ולעבור את אחוז החסימה. במקביל, לכחול לבן עומדים משאבים כלכליים משמעותיים מתוקף היותה מפלגה שכיהנה בכנסת, ובגוש היו רוצים לראות את התשתית המפלגתית והמשאבים מופנים לטובת מפלגות אחרות בגוש, כמו זו של חילי טרופר.
בכיר בגוש הסביר את המהלך: "גנץ היה רמטכ"ל ושר ביטחון. רוצים לתת לו אפשרות לפרוש בכבוד. חבל שגנץ מסרב".
מכחול לבן נמסר בתגובה: "לא הייתה שום הצעה כזאת ואין גם מה להציע. גנץ ממשיך במשימתו לאחד את מפלגות הגוש השלישי ופועל להקמת ממשלה ציונית רחבה, שתדע להתמודד עם אתגרי המדינה ולהוביל לשלום בינינו".

מקודם יותר היום הצהיר גנץ: "הדרישה שאפרוש כדי לא 'לבזבז קולות' למחנה היא לא לגיטימית. שאף אחד לא יחתים אותי על מחנה - אני של עם ישראל. שום דבר לא יזיז אותי מהמקום הראשון, אני צריך להוביל את הדרך הזאת כי אני יזמתי את רעיון הגוש השלישי ויש לי את הניסיון. לא אפרוש".
"דחה את הצעות הפרישה" – נמאס לראות משחקי כיסאות כשהמשפחות הפשוטות חרדות לעתיד המדינה.