משרד הבריאות מזהיר

פעם נוספת: כלבה נגועה בכלבת אותרה בגבעת זאב

משרד הבריאות הזהיר מפני כלבה נגועה בכלבת שאותרה בגבעת זאב. אדם אחד שנחשף הופנה לקבלת חיסון מונע

אילוסטרציה (שאטרסטוק)

התפרצות הכלבת נמשכת: משרד הבריאות עדכן כי כלבה נגועה בכלבת אותרה היום (חמישי) ברחוב חי בר שבגבעת זאב, כשאדם אחד שנחשף לכלבה הופנה לקבלת חיסון מונע נגד כלבת. זו הפעם השנייה בשבועיים האחרונים שבו דווח על כלבה נגועה בכלבת שאותרה בגבעת זאב, אחרי אירוע דומה בשבוע שעבר בשכונת אגן האיילות.

"אנו מבקשים מכל מי שהיה במגע, או שבעלי החיים שברשותו באו במגע עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט באזור האירוע בין התאריכים 15.08.2026 עד 26.08.2026 כולל, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות ירושלים, טלפון 02-5314820 או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו על מנת לשקול מתן טיפול מונע" נמסר. "לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית חולים".

במשרד הוסיפו וחזרו על ההנחיות הבאות:

  • הורים לילדים – לברר עם ילדיהם, אם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות בדחיפות.
  • בעלי חיות מחמד – ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, לצורך וידוא מצב חיסונם.להעביר את המידע על האירוע למטיילים ולנופשים באזור וביישובים הסמוכים.

בסיכום נאמר כי "משרד הבריאות מזכיר שוב למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מיידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו