חדשות בעולם

סעודיה מאשרת: החות'ים ביצעו תקיפה חריגה בלב ים

הרשויות הסעודיות מאשרות רשמית את הדיווחים התימנים, המורדים החות'ים הצליחו לפגוע בספינה סעודית נוספת בים האדום

(שאטרסטוק (אילוסטרציה, DigitalPen))

סעודיה מאשרת רשמית את הדיווחים של המורדים החות'ים על תקיפה מוצלחת כנגד ספינה סעודית בלב הים האדום, על פי מידע מארגוני מעקב החות'ים הצליחו לפגוע באופן חריג בספינה בלב ים, במרחק 63 מייל ימי מערבית לנמל ינבו בדרום מערב סעודיה.

אירוע התקיפה החות'י (צילום: UKMTO)

לאחר שהחות'ים טענו כי הצליחו לפגוע בספינה הסעודית, כעת גם גורמים סעודיים וגורמים בינלאומיים מאשרים את הפגיעה המוצלחת.

על פי הדוח של UKMTO (ארגון מעקב השיט הבריטי) טיל או חפץ מעופף לא מזוהה פגע בספינה במרחק רב של עשרות קילומטרים מחופי הממלכה. הספינה שנפגעה זוהתה תחת השם "כעמזאן" הפועלת תחת הדגל הסעודי, בבעלות ישירה של חברת השיט והשילוח הסעודית הלאומית.

אם אכן מדובר בפגיעה "כעמזאן" אכן מדובר בפגיעה חריגה בחריפותה בכלכלה הסעודית, שכן היא הפכה לאחד ממסלולי ייצוא הנפט המרכזיים שנותרו לסעודים למעקף מצר הורמוז.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו