
יש קינוחים שפשוט נועדו לקיץ, וסנדוויץ' גלידת לוטוס הוא לגמרי אחד מהם. שתי שכבות של עוגיות פריכות עוטפות קרם גלידה עשיר עם טעם קרמלי של לוטוס - וכל זה בלי להדליק תנור ובלי צורך במכונת גלידה. מכינים בכמה דקות, שולחים למקפיא ומקבלים קינוח מרשים שכיף לאכול אחרי הארוחה.
מצרכים
- 12-16 עוגיות לוטוס
- 300 מ"ל שמנת מתוקה קרה
- 200 גרם חלב מרוכז ממותק
- 160 גרם ממרח לוטוס
- חצי כפית תמצית וניל
- קורט מלח
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית מלבנית קטנה בנייר אפייה ומסדרים בתחתית שכבה אחידה של עוגיות לוטוס.
- מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה מדי.
- מחממים מעט את ממרח הלוטוס, רק עד שהוא הופך לנוזלי ונוח לערבוב. מוסיפים לקצפת את החלב המרוכז, הווניל, המלח וממרח הלוטוס ומקפלים בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.
- יוצקים את התערובת על העוגיות ומיישרים לשכבה אחידה.מסדרים מעל שכבה נוספת של עוגיות. חשוב להניח אותן בדיוק מעל העוגיות שבתחתית, כדי שיהיה קל לחתוך בהמשך לסנדוויצ'ים יפים.
- מכסים ומעבירים למקפיא למשך 6-8 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.
- מוציאים מהמקפיא, ממתינים כמה דקות וחותכים לפי גבולות העוגיות.
טיפ קטן שעושה הבדל
אל תקציפו את השמנת יותר מדי - קצפת שהוקצפה יתר על המידה עלולה לתת לגלידה מרקם פחות חלק. אפשר גם לשמור מעט מממרח הלוטוס בצד, לחמם אותו לכמה שניות וליצור איתו פסים בתוך הקרם לפני ההקפאה.