הספיק להיפרד מהמאזינים

אחרי מחלה קשה: העיתונאי אורן נהרי הלך לעולמו

אורן נהרי, מבכירי עיתונאי החוץ בישראל ומי שליווה במשך עשרות שנים את המאזינים והצופים באירועים הגדולים בעולם, הלך לעולמו לאחר שהתמודד עם מחלת ה-ALS

אורן נהרי (מסך כאן 11)

העיתונאי, מגיש הרדיו ופרשן חדשות החוץ הוותיק אורן נהרי הלך לעולמו לאחר שהתמודד עם מחלת ניוון השרירים ALS.

הלווייתו תתקיים היום, יום חמישי בשעה 18:00 בבית העלמין מנוחה נכונה שבפתח תקווה.

מודעת פטירתו של נהרי

נהרי, מהקולות המזוהים עם סיקור חדשות החוץ וההיסטוריה בתקשורת הישראלית, סיים זמן קצר לפני מותו את עבודתו ברדיו בעקבות החמרה במצבו.

במשך עשרות שנות פעילות בתקשורת ליווה נהרי אירועים מרכזיים בארץ ובעולם, והיה מזוהה במיוחד עם תחומי חדשות החוץ, ההיסטוריה והאקטואליה הבינלאומית. לאורך השנים פעל ברדיו ובטלוויזיה והגיש תוכניות שעסקו בנעשה מעבר לים.

בשידורו האחרון בכאן רשת ב' סיפר נהרי למאזינים כי התקדמות מחלת ה-ALS אינה מאפשרת לו עוד להמשיך לשדר.

"בראשית, הודעה לא קלה. זו התוכנית האחרונה של 'שבת עם אורן נהרי' והפודקאסט 'שנה בשעה'", אמר. "כידוע לרבים מכם, אני חולה בניוון שרירים. המחלה מתקדמת במהירות. היא כבר פוגעת במערכות הנשימה, הבליעה והדיבור, ולא אוכל להמשיך ולשדר".

"אני רק נפרד מהאולפן ומהמיקרופון"

אחד הרגעים המרגשים בשידור הגיע כאשר נהרי ביקש להבהיר כי באותה עת הוא אינו נפרד מהחיים, אלא מהעבודה שהייתה חלק מרכזי מחייו במשך שנים ארוכות.

"אני לא נפרד מהעולם בינתיים, אני רק נפרד מהאולפן ומהמיקרופון, מהתדר הזה שליווה אותי כל כך הרבה שנים. הסיפורים ימשיכו להיכתב גם בלעדיי", אמר.

במהלך אותה תוכנית הושמע גם מסר מיוחד מנשיא המדינה יצחק הרצוג, שהודה לנהרי על תרומתו ארוכת השנים לעיתונות הישראלית ועל האופן שבו הנגיש לציבור הישראלי את המתרחש ברחבי העולם.

המילים האחרונות למאזינים

לקראת סיום השידור האחרון שלו בחר נהרי להשאיר למאזיניו מסר שסיכם במידה רבה את תפיסת עולמו העיתונאית.

"זכרו, העולם רחב, מורכב, צריך להסתכל בו בעיניים פקוחות. זו הייתה המשימה שלי, זו הבקשה האחרונה שלי מכם", אמר.

את דבריו חתם בקריאה להמשיך לגלות סקרנות ולבחון את המציאות: "המשיכו להסתכל, להקשיב, לשאול שאלות, לא לקחת דברים כמובנים מאליהם ולהמשיך להתעניין".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו