בין שישי לשבת

דיווח: ישראל נערכה להצטרף לתקיפה אמריקנית באיראן

בירושלים נערכו לאפשרות של מתקפה אמריקנית נרחבת נגד איראן בלילה שבין שישי לשבת. ההערכה הייתה כי אם טהראן תגיב בירי לעבר ישראל, גם ישראל תצטרף ללחימה

מטס אילוסטרציה (חיים גולדברג/פלאש90)

בישראל נערכו בימים האחרונים לאפשרות של מתקפה אמריקנית רחבת היקף נגד איראן, כך דיווח איתי בלומנטל, כתב כאן חדשות.

על פי הדיווח, המתקפה רחבת ההיקף הייתה עלולה להוביל להסלמה משמעותית במזרח התיכון ואף למעורבות ישירה של ישראל בלחימה.

לדברי גורם ישראלי, ההיערכות התמקדה בתרחיש שבו ארצות הברית תצא למתקפה בלילה שבין שישי לשבת.

על פי ההערכות, תגובה איראנית באמצעות שיגור טילים לעבר ישראל הייתה עשויה להביא להצטרפות ישראלית לגל התקיפות.

עם זאת, התרחיש לא התממש. הגורם ציין כי ההערכה בירושלים היא שנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, החליט לדחות את המועד שקבע לאיראן, במטרה להעניק לטהראן הזדמנות נוספת לשוב לשולחן המשא ומתן.

בשלב זה לא נמסרה הודעה רשמית מצד הבית הלבן בנוגע לשינוי בלוחות הזמנים, אך לפי ההערכות, וושינגטון עדיין מעדיפה למצות את הערוץ הדיפלומטי לפני קבלת החלטה על הרחבת הפעילות הצבאית נגד איראן.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

5
רחלי
לפני 3 שעות

פעם המנהיגים שלנו לקחו אחריות מלאה והיום הממשלה הזו תלויה לחלוטין באחרים בשביל ביטחון!!!!לפחות נחמה גדולה לדעת שהבנים שלי בסדיר ובמילואים מגובים על ידי מערכות הגנה חזקות ובריתות איתנות!!!!

הצטרפו אלינו