חדשות צבא ובטחון

מערכת הבטחון בתרחיש אימים: "עניין של זמן עד שזה יקרה"

בצה"ל עוקבים בדריכות אחר מעורבותה הגוברת של אנקרה בבניית הצבא והתשתיות מעבר לגבול הצפוני. גורם ביטחוני מזהיר: כניסתה לעומק הזירה היא רק עניין של זמן

(אייל מרגולין, פלאש 90)

מפת האיומים בצפון משתנה: במערכת הביטחון הישראלית חוששים מאוד מהתבססותה ההולכת וגוברת של טורקיה בסוריה, כך דווח הערב (שלישי) בתוכנית "בנימיני וגואטה" בכאן חדשות ברשת ב'.

לדברי גורם ביטחוני ששוחח עם כאן חדשות, כניסתה של טורקיה לעומק הזירה הסורית מוגדרת כעת כ"עניין של זמן". הגורם חשף כי אנקרה כבר מעורבת באופן פעיל ומשמעותי בבניית הצבא הסורי החדש, מסייעת בהקמת תשתיות צבאיות שונות ומקדמת באינטנסיביות את האינטרסים הלאומיים שלה בתוך המדינה השכנה.

"מדינה עם נשק אסטרטגי על הגבול שלנו"

במערכת הביטחון לא מקלים ראש בהתפתחויות הללו ומגדירים את הנוכחות הטורקית כאירוע מורכב מאוד עבור ישראל, לנוכח העובדה שמדובר במדינה חזקה המחזיקה בנשק אסטרטגי וממוקמת ממש על הגבול. בעקבות השינויים המהירים הללו, צה"ל ממשיך להחזיק כוחות מתוגברים במרחב החיץ ובחרמון כחלק מהיערכות לכל תרחיש.

החשש המרכזי בירושלים אינו נובע בהכרח מאירועים טקטיים מיידיים, אלא מהמגמה ארוכת הטווח של המדינה הסורית החדשה. בשנה וחצי האחרונות מתבצעת בסוריה בנייה הדרגתית של מוסדות שלטון לצד שיקום הכוח הצבאי. מנהיג סוריה, אחמד א־שרע, מבין שפגיעה בוטה במיעוטים עלולה לגרור תגובה בינלאומית חריפה ולכן פועל בצורה מדודה, אך בפועל נמשכים הדיכוי, הפגיעה בחופש הדת והלחץ הכלכלי על אזורים כמו הר הדרוזים.

העולם מתעלם מהאופי האסלאמיסטי?

במערכת הביטחון מזהירים כי בעוד הקהילה הבינלאומית נוטה להתמקד בתדמית של שיקום ואיחוד סוריה, היא מתעלמת מאופי המשטר המתגבש ומהיחס שלו למיעוטים הדרוזים, הנוצרים, העלווים והכורדים.

"הוא עדיין בונה קודם כול את הצבא ואחר כך את המדינה", הדגיש הגורם הביטחוני, והתריע כי המציאות בשטח מורכבת בהרבה מהתמונה המפוייסת המשווקת לעולם. בישראל חוששים כי סוריה תהפוך בסופו של דבר למדינה סונית אסלאמיסטית קיצונית בעלת צבא משמעותי, ומבהירים כי גם כיום היא מוגדרת כמדינת אויב לכל דבר, המחייבת הסתכלות צופה פני עתיד על מאזן הכוחות בצפון.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו