מבזקים
סרוגים

גנץ: גלנט צודק, נתניהו פוגע ביחסים עם ארה"ב

יו"ר המחנה הממלכתי חיזק את ידיו של שר הביטחון לאחר שטען בנושא אספקת הנשק כי מחלוקות סוגרים בחדרים סגורים. גנץ תקף את נתניהו וציין כי הוא מייצר חיכוכים על מנת לקבל נקודות מהבייס הפוליטי

גנץ: גלנט צודק, נתניהו פוגע ביחסים עם ארה"ב
גנץ: גלנט צודק, נתניהו פוגע ביחסים עם ארה"ב צילום: (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)

יו"ר המחנה הממלכתי התייחס לפני זמן קצר (רביעי) לחילופי הדברים בין ראש הממשלה לשר הביטחון בנושא פתירת המחלוקות מול ארה"ב: נתניהו מייצר חיכוכים עם ארה"ב משיקולים פוליטיים.

בהודעה שהוציא ח"כ והשר לשעבר בני גנץ נכתב: ״השר גלנט צודק – לאורך החודשים האחרונים, פתרנו הרבה מהבעיות עם ידידינו בחדרי חדרים, כולל בנושא החימושים. כך עשיתי בנסיעתי לוושינגטון בתחילת מרץ, כך עושה כעת שר הביטחון", אמר.

לדבריו: "החיכוך המיותר שמייצר ראש הממשלה משיקולים פוליטיים אולי ייתן לו כמה נקודות בבייס – אבל פוגע במערכת היחסים האסטרטגית עם ארה״ב שהיא חלק בלתי נפרד מהיכולת לנצח את המלחמה.״

מוקדם יותר בעת פגישתו עם היועץ לביטחון לאומי ג'ק סאליבן, שר הביטחון שלח עקיצה לראש הממשלה ואמר כי מחלוקות פותרים בחדרים סגורים, רמז על חילופי ההאשמות בין נתניהו לבית הלבן בנושא אספקת הנשק.

בסביבת נתניהו הגיבו לדברי גלנט וציינו: "כשהמחלוקות לא נפתרות במשך שבועות ארוכים בחדר הסגור, ראש ממשלת ישראל צריך לדבר בגלוי כדי להביא את מה שהלוחמים שלנו זקוקים לו – וכך קרה גם הפעם".

בני גנץ בנימין נתניהו יואב גלנט