לאחר שהליכוד טען כי גנץ מתנגד לחוק הגיוס כי הוא אינו מעוניין בגיוס חרדים אלא בהפלת הממשלה, במחנה הממלכתי הגיבו לדברים: "שקר שחוזרים עליו פעם אחר פעם".

כזכור, לאור הפסיקה הדרמטית בנושא חוק הגיוס, בליכוד האשימו את בנט, לפיד, גנץ וליברמן כי הם מעוניינים בהפלת הממשלה ולא בחוק גיוס לחרדים. במחנה הממלכתי מיהרו להגיב, בהודעה שהוציאה המפלגה נכתב: "שקר שחוזרים עליו פעם אחר פעם לא נהפך לאמת.אם החוק הזה כל כך היסטורי ונכון, איך זה שראש הממשלה נתניהו והסיעות החרדיות הצביעו נגדו?"

לדבריהם: "גנץ הביא באופן מוצהר את חוק הגיוס רק כחוק גישור, בדרך להבאת מודל השירות הישראלי. בעת הזו, כשהמסלולים מוכנים וצורכי הצבא אחרים, החוק הזה הוא כתם היסטורי. על כל ההנהגה, מימין ומשאל, ומי שמדינת ישראל, צבא העם והחברה הישראלית חשובה לו, להגיע להסכמות על בסיס מתווה השירות הישראלי, שיביא פתרון אמיתי, ולא פתרון זמני להישרדות הקואליציה".