מבזקים
סרוגים

מקרון מאיים: "הפסד בחירות יוביל למלחמת אזרחים"

נשיא צרפת עמנואל מקרון התראיין לפודקסט צרפתי, ואיים כי הפסד מפלגתו בבחירות לפלמנט הצרפתי עלול להוביל לפילוג חסר תקדים בצרפת ולמלחמת אזרחים

יאיר אמר | חדשות סרוגים
י"ט סיון התשפ"ד
מקרון מאיים: "הפסד בחירות יוביל למלחמת אזרחים"
מקרון מאיים: "הפסד בחירות יוביל למלחמת אזרחים" צילום: נשיא צרפת עמנואל מקרון (צילום: הדס פרוש\פלאש 90)

נשיא צרפת עמנואל מקרון התראיין לפודקסט פופולרי בצרפת, ואיים כי הפסד למפלגתו בבחירות הקרבות לפרלמנט הצרפתי עלולות להוביל למלחמת אזרחים.

הנשיא הצרפתי התראיין לפודקסט "הדור החדש" הפופולרי בצרפת, ובמהלכו הסביר מקרון כי עלייתה של מפלגת "האיחוד הלאומי" הימנית בצרפת תוביל ל"פילוג חסר שליטה" במדינה, והסביר כי המצע של המפלגה, שנמצאת כרגע במקום הראשון בסקרים, "אינו תואם את הקוד הערכי של הצרפתים".

מקרון, שהכריז על בחירות בזק לאחר שמפלגות הימין בצרפת זכו לניצחון מהדהד בבחירות לפלמנט האירופאי, טען בפני המראיין כי פרלמנט שמובל על ידי מפלגת הימין הלאומית "יתנגש עם ערכים צרפתיים ויפלג את העם" ויתחיל תהליך שעלול להיגמר במלחמת אזרחים.

דיווח עזתי: אחותו של איסמעיל הנייה חוסלה בעזה
דיווח עזתי: אחותו של איסמעיל הנייה חוסלה בעזהצילום: דיווח עזתי: אחותו של איסמעיל הנייה חוסלה בעזה

דבריו של מקרון מגיעים על רקע הבחירות הקרבות לפרלמנט שיתרחשו בשבועות הקרובים, שמקרון הכריז עליהם למרות התנגדות רבה מחברי מפלגתו שחששו לאבד את האחיזה בפרלמנט הצרפתי, לאחר שאיבדו את כוחם בפרלמנט האירופאי. נכון לעת הזו הסוקרים בצרפת מעריכים כי מפלגות הימין מראות פוטנציאל התחזקות משמעותית, בעוד מפלגתו של מקרון, שעצמו לא עומד לבחירות, לא מצליחה להשיג אחיזה בעם.

בחירות הפרלמנט האירופי מארין לה פן עמנואל מקרון צרפת