חדשות

לראשונה במלחמה: עובדים תאילנדים יחזרו לישראל

משרד העבודה התאילנדי הודיע כי עובדים תאילנדים יחזרו לעבוד בישראל, הקבוצה הראשונה תגיע ביום שלישי הקרוב וקבוצה נוספת בחודש הבא

חטיפת העובדים התאילנדים בעלומים
חטיפת העובדים התאילנדים בעלומים | צילום: חטיפת העובדים התאילנדים בעלומים

לראשונה מאז ה-7.10 – ממשלת תאילנד תחזיר עובדים חקלאיים לישראל. כך הודיע היום (שני) משרד העבודה התאילנדי.

מדובר בקבוצה ראשונה של כ-100 עובדים שתגיע מבנגקוק ביום שלישי הקרוב. קבוצה נוספת תגיע בתחילת יולי.

בהודעת המשרד נכתב: "ביקשנו את שיתוף הפעולה של ממשלת ישראל והדגשנו את החשיבות בבטיחות העובדים התאילנדים".

חדשות סרוגים

לפני כחודש פורסם ב"וואלה" ששר העבודה של תאילנד הודיע לממשלת ישראל כי המגבלות על עובדים זרים יוסרו, וכי תאילנד תחל להזרים עובדי תעשייה לישראל.

הודעת ממשלת תאילנד היא תוצאה ראשונה של מגעים ארוכים עם שורה של מדינות במזרח הרחוק, בהן מחפשת ישראל פתרונות ראשית לעזיבת העובדים הזרים בתחילת המלחמה, אך שנית וככל הנראה הבעיה הגדולה ביותר, ישראל מחפשת תחליפים לעובדי הרשות הפלסטינית שמהווים סכנה ביטחונית.

ב-7.10 נרצחו 41 עובדים תאילנדים. 31 נוספים נחטפו לרצועת עזה, 8 עדיין חטופים.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות