ארה"ב לישראל: זה הסיוע היחיד שניתן לכם בלבנון
ארצות הברית הבטיחה לישראל כי במקרה של מלחמה כוללת עם חיזבאללה היא עומדת מאחורי ישראל ותשלח את כל הנשק הדרוש. עם זאת, האמריקאים לא מתכוונים לשלוח חיילים למזרח התיכון
בעקבות ההסלמה הצפון, בכירים בממשל האמריקני העבירו הבטחה לישראל לפיה אם תפרוץ מלחמה כוללת מול חיזבאללה, האמריקאים יעמדו לצידה של ישראל. על פי הדיווח ברשת CNN, בכיר אמריקני הבהיר כי ארצות הברית תעביר לישראל את כל הנשק הנדרש אך לא תיקח חלק פעיל במערכה ולא תנקוט בצעדים אקטיביים כגון שליחת חיילים אמריקאים למזרח התיכון.
עוד עולה מהדיווח, כי ההבטחה נמסרה לשר רון דרמר ולראש המל"ל צחי הנגבי בוושינגטון השבוע. נושא נוסף שעלה בפגישה בין הבכירים הישראלים לאלה האמריקאים, היא ניסיון לרגיעה בצפון והחזרת התושבים המפונים לבתיהם.
בתוך כך, גורמים בממשל האמריקני מסרו בסוף השבוע האחרון לרשת CNN כי ממשל ביידן חושש מהאפשרות שמערכות ההגנה האוויריות של ישראל לא יעמדו בעומס שאיתו הן יצטרכו להתמודד במקרה של מלחמה נרחבת עם חיזבאללה. לדבריהם, מערכות כיפת ברזל עלולות להיפגע ולא יצליחו ליירט את כל האיומים שישוגרו לעבר ישראל מלבנון במקרה כזה.
לפי הדיווח, בכירים בבית הלבן הביעו את החששות שלהם בנושא מול ישראל, כשלטענתם "מערכת כיפת ברזל עלולה להיות פגיעה מול ארסנל הנשק הרחב של חיזבאללה" הכולל טילים וכטב"מים רבים. עוד נטען כי האמריקנים "הופתעו מהתחכום של התקיפות של חיזבאללה עד היום", כשלדבריהם "אנחנו מעריכים כי לפחות כמה סוללות 'יוצפו' – וחיזבאללה עלול להכריע את כיפת ברזל".
מנגד, בישראל אמרו לארה"ב כי הם "מתכננים להזיז חלק מהמשאבים מדרום עזה לגבול הצפון, כחלק מההכנות למתקפה אפשרית נגד חיזבאללה". למרות זאת, גורם בארה"ב טען כי "נצטרך לספק לישראל מערכות הגנה אוויריות נוספות ומיירטים", עקב השימוש של חיזבאללה באמצעי לחימה וטילים מונחים מדויקים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו