מבזקים
סרוגים

נתניהו: מוכן לספוג התקפות אישיות, רק תשלחו תחמושת

לאחר הביקורת החריפה נגדו מדובר הבית הלבן, צייץ נתניהו: "אני מוכן לספוג התקפות אישיות ובלבד שישראל תקבל מארה"ב את התחמושת שהיא זקוקה לה במלחמה על קיומה"

י"ד סיון התשפ"ד
נתניהו: מוכן לספוג התקפות אישיות, רק תשלחו תחמושת
נתניהו: מוכן לספוג התקפות אישיות, רק תשלחו תחמושת צילום: נתניהו (חיים גולדברג/פלאש90)

נתניהו מגיב לביקורת החריפה נגדו מדובר הבית הלבן ואומר: "אני מוכן לספוג התקפות אישיות ובלבד שישראל תקבל מארה"ב את התחמושת שהיא זקוקה לה במלחמה על קיומה".

מוקדם יותר העביר דובר הבית הלבן, ג'ון קירבי ביקורת חריפה נגד ראש הממשלה ואמר: "הסרטון של נתניהו היה מביך, בלשון המעטה. לא ידענו מראש שהסרטון הזה יתפרסם, וההצהרות שנאמרו בו מטרידות ומאכזבות אותנו – במיוחד מכיוון שאין שום מדינה אחרת שעוזרת לישראל כמו ארה"ב".

לדבריו, "ארה"ב עזרה לבלום מתקפה איראנית, ומסייעת לישראל נגד חמאס. לא הייתה ולא תהיה מדינה שעשתה יותר או שתמשיך לעשות יותר מארה"ב, וזה מאכזב מאוד נוכח התמיכה שהענקנו. אני לא יודע מה עבר לו בראש. הבהרנו לישראל ישירות שאנחנו מאוכזבים מהדברים וגם מחוסר הדיוק".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הצטרף למתקפה על נתניהו וכתב: "כשדובר הבית הלבן אומר שראש ממשלת ישראל הוא ״מביך" שומעים את זה בריאד, שומעים את זה במוסקבה, בבייג'ינג, בטוקיו, בקהיר ועמאן. במקומות האלה כולם מגיעים לאותה מסקנה – ישראל כבר אינה בעלת הברית הקרובה ביותר של ארה"ב. זה הנזק שגורם לנו נתניהו. זה חוסר האחריות הנורא שלו ואלה תוצאותיו."

ארצות הברית בנימין נתניהו ג'ון קירבי הבית הלבן משלוח נשק