זהירות: כך תתגוננו מיתושים עם קדחת הנילוס המערבי - סרוגים

זהירות: כך תתגוננו מיתושים עם קדחת הנילוס המערבי

בעקבות התחלואה בקדחת הנילוס המערבי, המשרד להגנת הסביבה מעדכן שנמצאו יתושים באזור רמת גן אך לא מדובר בתחלואה חריגה, כמו כן מסבירים במשרד כיצד להתגונן מפני עקיצות היתושים

חדשות סרוגים
זהירות: כך תתגוננו מיתושים עם קדחת הנילוס המערבי
  יתוש, איילוסטרציה (צילום: shutterstock)

החשש מקדחת הנילוס המערבי: משרד הבריאות מרגיע היום (רביעי) ואומר שבשלב זה לא נראית מגמת תחלואה חריגה בקדחת מערב הנילוס בישראל. עוד מסביר המשרד איך להתגונן מפני עקיצות יתושים.

המשרד להגנת הסביבה מוסיף כי באזור רמת גן נמצאו נלכדו יתושות נגועות בקדחת מערב הנילוס וכי המשרד עדכן את העירייה לגבי לכידתן של היתושות הנגועות בשטחה, והורה על הגברת הניטורים באזורים הנגועים, ובמידת הצורך על ביצוע פעולות מניעה והדברה באופן מיידי.

תקופת הדגירה של המחלה מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה, נמשכת כ-5 עד 21 ימים והמחלה נמשכת לרוב 3-6 ימים. במרבית המקרים מדובר במחלה קלה דמוית שפעת אשר חולפת מאליה. המחלה לרוב מאופיינת בחום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים. סיבוכים נדירים אפשריים הם דלקת חדה של המוח או דלקת קרום המוח, ולעיתים נדירות מסתיימת המחלה במוות.

התחלואה מקדחת מערב הנילוס מוכרת בארץ שנים רבות ומתרחשת בעיקר בין החודשים יוני לנובמבר. השנה התחלואה החלה מוקדם מהרגיל וככל הנראה נובעת משינויי האקלים בישראל ובעולם, כאשר מזג האוויר הלח במרכז הארץ עשוי להוביל לרבייה ולהתפתחות של יתושים באזור זה.

"עם לכידת היתושים על ידי המשרד להגנת הסביבה, מבצעת המעבדה לאנטמולוגיה של משרד הבריאות סיווג של היתושות ומעבירה למעבדה הווירולוגית לצורך בדיקת נגיעות בגורמי מחלה", אומר ד"ר אורן שטח כתבי, מנהל המחלקה למחלות זואונוטיות מהחטיבה לבריאות הציבור במשרד הבריאות. "האגף לאפידמיולוגיה מרכז את המידע לגבי תחלואה בבני אדם וביתושים ומתריע לגורמים הרלוונטים בכל מקרה בו קיים אבחון של חולה.מתחילת השנה 8 אנשים אובחנו למחלה".

על מנת לצמצם את החשיפה ליתושים, ממליץ משרד הבריאות להשתמש בתכשירי דוחי יתושים ובאביזרים מתאימים להרחקת יתושים בחדרי המגורים, וכן להפעיל מאווררים במקום השהיה.

מהמשרד להגנת הסביבה מוסיפים שכדי לאתר, לסלק, לנקב או להפוך כל מכל העלול לצבור מים כגון צמיגים ישנים, דליים וחביות, למנוע הצטברות מים בתחתיות של עציצים ואדניות; לרוקן או להחליף מים לפחות פעם בשבוע במכלים כגון אגרטלי פרחים וכלי שתייה לחיות מחמד כמו כן, לכסות בריכות שחייה ולנקות ולרוקן מרזבים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו