לאחר שנאם ביום ירושלים, זימן סגן הרמטכ״ל את תא״ל עופר וינטר שנמצא בחופשת שחרור לשיחת הבהרה, בה אסר עליו לנאום במהלך החופשה בה הוא נמצא. זאת למרות שלא מתח ביקורת על הצבא או הביע עמדות פוליטיות.

השיחה עם וינטר התקיימה על רקע הופעה צפויה שלו בכנס מילואימניקים אך זו בוטלה לאחר שקיבל שיחה נוספת מדובר צה"ל. כך פרסם עמית סגל.

במהלך יום ירושלים נאם וינטר בשדרות ואמר: "אני מכיר אישית את רוב המפקדים בדרג השטח. הם עושים עבודת קודש. הם אריות. הם יודעים ועושים הכי טוב עם מה שיש לנו. לא מתבכיינים: 'אין לי', 'חסר לי', 'אם רק היה לי עוד קצת תחמושת', 'אם הייתה לי לגיטימציה'".

וינטר הבהיר כי "האמת היא שיש לנו הרבה יותר ממה שהיה לנו במלחמת השחרור וניצחנו, הרבה יותר ממה שהיה לנו במלחמת ששת הימים והרבה יותר ממה שהיה לנו במלחמת יום הכיפורים וניצחנו".

בסוף דבריו אמר וינטר: "אנחנו מול אויב הרבה יותר חלש. זה רק אוסף פלסטינים מצ'וקמקים שקוראים לעצמם חמאס. מי אלו החיזבאללה שבגללם הצפון בוער ומפונה? הכל בראש וברוח".