תקפו ערבים בגרזן: עונש מאסר ל-2 תושבי גבעת רונן
עונש מאסר כבד נגזר על תושבי גבעת רונן חנוך עקיבא רבין ורז חיים גרון שתקפו באבנים וגרזנים משפחה פלסטינית בחווארה לפני כשנה תוך קריאות מוות לערבים

עונשי מאסר כבדים: בית המשפט המחוזי מרכז גזר היום (רביעי) 3.5 שנות מאסר על חנוך עקיבא רבין (26) ו-3 שנות מאסר על רז חיים גרון (22) תושבי גבעת רונן הסמוכה ליצהר לאחר שתקפו באבנים וגרזנים משפחה פלסטינית בחווארה לאחר הרצח של הלל ויגל יניב.
מכתב האישום של שני תושבי השומרון עולה כי השניים גרמו לפציעת בני המשפחה בעת שיצאו מקניות בסופר וכן גרמו לנזק רב לרכבם ולרכבים נוספים בשטח חניון הסופר כל זאת תוך קריאות "מוות לערבים". בכתב האישום בו הודו הנאשמים, מתואר כיצד הגיעו השניים לצד נוספים לחניון סופרמרקט בעיירה הפלסטינית חווארה, כשהם רעולי פנים ומצוידים בגרזן, פטיש, אבנים וגז פלפל.
החבורה החלה ליידות אבנים לעבר רכבים בחניון הסופרמרקט אשר נשאו לוחית זיהוי פלסטינית. באחד הרכבים שהו באותה העת חמישה בני משפחה פלסטינים, סבא, סבתא והורים עם בתם הקטינה, שסיימו את קניותיהם בסופר ונכנסו לרכבם.
על פי כתב האישום, חנוך עקיבא רבין תקף את רכב המשפחה באמצעות גרזן, ניפץ חלק מחלונותיו והיכה את האב שישב בכיסא הנהג באמצעות הגרזן והביא לפציעתו בכתפו ובידו. במקביל, רז חיים גרון והאחרים יידו אבנים וניפצו את שמשות הרכב, וגם לאחר מכן המשיכו והשליכו אבנים מטווח קצר לתוך פנים הרכב תוך פגיעה בראשו של סב המשפחה, וריססו את יושביו בגז פלפל.
בשלב מסוים הצליח האב שישב במושב הנהג להימלט בנסיעה מהמקום, תוך שהנאשמים והאחרים ממשיכים ליידות לעברם אבנים. במהלך כל האירוע צעקו הנאשמים והאחרים: "מוות לערבים". כתוצאה מן המעשים נגרמו לבני המשפחה חבלות רבות אשר דרשו טיפול רפואי, וכן נזקים לרכבם כמו גם לכלי רכב נוספים במקום.
לאורך כל ההליך, היו השניים עצורים, לאחר שהתקבלה בקשת הפרקליטות למעצרם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. בשל חומרת המעשים, ביקשה הפרליקטות לקבוע עונשים חמורים יותר מהקבוע בחוק ולגזור עליהם בין 4-6 שנות מאסר.
על חנוך עקיבא רבין, אשר נקבע ע"י ביהמ"ש כי חלקו באירוע היה משמעותי יותר נגזרו 3.5 שנות מאסר, בנוסף לעונש מאסר על תנאי ופיצוי בסך 25,000 ₪ לנפגעים. על רז מאיר גרון נגזרו 3 שנות מאסר, בנוסף לעונש מאסר על תנאי ופיצוי בסך 20,000 ₪ לנפגעים.
"רכבים יהודים נגרמו בזה אחר זה"
האירוע התרחש כשבוע לאחר הרצח של הלל ויגל יניב. באותו הערב נרגמו בזה אחר זה רכבים יהודים שנסעו בציר. "הפורעים עמדו עם אלות על הכביש, הצבא לא עשה כלום", תיאר אז אחד התושבים שנפגעו.
אחד מהרכבים שניזוקו שייך לדודם של אחד הנרצחים. תושב הישוב הר ברכה שנקלע למקום, סיפר אז: "נסעתי עם הבן שלי לצומת תפוח, באמצע חווארה ראיתי התקהלות מטורפת של עשרות ערבים עם אבנים. חיילים עומדים צמוד אליהם, משקשקים, לא עושים להם כלום. חמישה ערבים ליד עם אלות בייסבול. הרכבים לפניי חטפו אבנים. יותר מאוחר חזרתי הביתה, ושוב רכבים לפניי חטפו. הצבא פה מסורס", אמר.
"אנחנו שוקלים להגיש ערעור"
עורכי הדין עדי קידר ודוד הלוי, אשר ייצגו את השניים מטעם ארגון חוננו מסרו "לטעמנו בימ"ש לא שקל את כלל הנסיבות המיוחדות של האירוע, לרבות המצב הביטחוני הרגיש, ואירועי הטרור שקדמו לאירוע, וגזר עונש שמחמיר עם מרשינו, אנחנו שוקלים להגיש ערעור כנגד פסק הדין".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו