חבר הכנסת לשעבר משה פייגלין, השתתף שלשום בתכנית 'אברי ושרקי' בקשת 12. במהלך הדיון אמר פייגלין כי צריך לכבוש את עזה ולהפוך אותה לעזה העברית. אצל חלק מהנוכחים דבריו השתמעו כי המשמעות של כיבוש עזה היא נטישת הרעיון של החזרת החטופים. כל דבריו של פייגלין על החשיבות להשבתם לא הועילו, אך רגע אחד אחרי שכולם חשבו שהמצלמות כבר כבו,  את החשיבות שפייגלין מעניק לסוגיית החטופים.

אחרי סיום התכנית, כשחלק מהיושבים באולפן כבר נעמדו ללכת, פייגלין הסיר את אחת מנעליו וחשף כי הוא הניח בה לפני מספר חודשים חצץ, וזאת כדי להזכיר לעצמו בכל רגע את הישראלים שמוחזקים בשבי החמאס בעזה.


פייגלין שיתף את הקטע המרגש, וכתב: "את האופן שבו אני מזכיר לעצמי כל הזמן את החטופים, תכננתי לשמור לעצמי. אבל הדיון באולפן של אברי ושרקי, הטריף אותי. כאילו למי שחפץ חיים לכל עם ישראל – כאילו למי שרוצה לנצח, לא אכפת מהחטופים".

"אז אחרי שפרקו מעלינו את המקרופונים, וחשבתי שכבו המצלמות, לא יכולתי להתאפק והראיתי לאחותה של החטופה את דרכי לזכור את החטופים בכל צעד. "לכולם אכפת מהחטופים", אמרתי לה, "הויכוח הוא רק על הדרך הנכונה לשחררם". מסתבר שבכל זאת היתה שם מצלמה שהמשיכה לצלם. כולנו נמצאים יחד באותה סירת מציאות. הגיע הזמן שנדבר ונקשיב באמת אחד לשני".