מבזקים
סרוגים

גולן נגד הציונות הדתית: גם אם הקריבו, לא נותן לגיטימציה

יאיר גולן נשאל האם הוא רוצה לחזור בו מדבריו נגד הציונות הדתית לאחר שהוא רואה את תרומתה במלחמה וענה: "גם אם מישהו הקריב כמה שהקריב, זה עדיין לא נותן לו צידוק מוסרי לנהוג בגזענות"

חני אדרי | חדשות סרוגים
י"א סיון התשפ"ד
גולן נגד הציונות הדתית: גם אם הקריבו, לא נותן לגיטימציה

עיתונאי ישראל היום יהודה שלזינגר, שאל היום את יו"ר מפלגת העבודה יאיר גולן בישיבת הסיעה, האם לנוכח הפעילות של בני הציונות הדתית בשדה הקרב ותרומתם האדירה, הוא רוצה לחזור בו מהתבטאויות העבר בהן הוא טען כי צריך "לחנך אותם מחדש" ומתקיפותיו הרבות נגדם.

יאיר גולן משיב לו: "אני לא יצאתי נגד בני הצינות הדתית, אני יצאתי נגד אותן מוסדות שמה שמלמדים בהם אלו ערכים אנטי דמוקרטיים, בעלי ניחוח פשיסטי גזעני שלא ראוי שישמעו באיזה שהוא מוסד במדינת ישראל.

יאיר גולן: מה ההיגיון בלחסל עוד בכיר חיזבאללה?
יאיר גולן: מה ההיגיון בלחסל עוד בכיר חיזבאללה?צילום: יאיר גולן: מה ההיגיון בלחסל עוד בכיר חיזבאללה?

אי אפשר להתעלם מהדברים האלו, הדברים האלו מוקלטים, אין ספור פעמים, מקוממים, דוקרים את העין ואת הלב והם לא ישמעו במקומותינו. וגם אם מישהו הקריב כמה שהקריב, זה עדיין לא נותן לו שום צידוק מוסרי לנקוט בגישה גזענית, אלימה ומסוכנת לכל החברה הישראלית".

המכינה שאתה מדבר עליה (מכינת עלי) סוקרה היטב ואפילו ספר פורסם בעניינה על עדויות מרשיעות מקוממות ומסוכנות. אין לי שום חשבון עם התלמידים, שחלקם היו פקודי וחיילי, יש לי חשבון כבד מאוד עם מי שמנסה לחנך שם על בסיס ערכים שלא ראויים למדינת ישראל".

המכינה בעלי יאיר גולן יהודה שלזינגר