תיעוד דרמטי: אדם חולץ מתוך רכב בוער בנוף הגליל, לאחר שניסה להזיז את רכבו מהאש ואיבד את הכרתו. מחקירה ראשונית של האירוע עלה חשד כי מדובר בהצתה מכוונת, ובהמשך שני חשודים נעצרו.

לפי הודעת המשטרה, במהלך הלילה (בין ראשון לשני) התקבל דיווח אודות כלי רכב שעולים באש בחנית בית פרטי בעיר נוף הגליל. בזמן הגעת השוטרים למקום, זיהה השוטר כי בתוך הרכב שעולה בלהבות נמצא אדם כשהוא מחוסר הכרה – ככל הנראה משאיפת עשן.

צפו בתיעוד:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דוברות המשטרה)

בתגובה מהירה של השוטר ותוך כדי שהרכב עולה באש, חולץ הגבר מרכבו תוך זמן קצר ולפני שהרכב נשרף לחלוטין. הגבר פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים כשמצבו קל.

רס"ל רביע חג'ה, ראש משמרת סיור בתחנת נוף הגליל, סיפר כי "בשניה שהגעתי לזירה והבחנתי ברכבים בוערים כאשר באחד מהם נמצא אדם, הבנתי כי אני חייב לפעול במהירות תוך כדי הסיכון של האש במטרה להציל את חייו. לשמחתי תוך זמן קצר הצלחתי לחלץ אותו מתוך הרכב הבוער לפני שהיה מאוחר מידי".

כאמור, לאחר חקירה ראשונית של האירוע עלה חשד כי מדובר בהצתה מכוונת של כלי הרכב, ובפעילות מהירה של שוטרי מחוז צפון נעצרו 2 חשודים במעשה. בהתאם לבקשת המשטרה מעצר החשודים, תושבי נוף הגליל ונצרת בשנות ה-20 לחייהם, הוארך ביממה בבית המשפט השלום בנצרת.