לאחר שהכנסת אישרה את החלת דין הרציפות על חוק הגיוס ולקראת דיוני וועדת החוץ והביטחון, הרמטכ"ל הרצי הלוי התייחס (ראשון) לנושא וציין כי מדובר בצורך מובהק.
במהלך הערכת מצב שקיים במרכז רצועת עזה אמר הרמטכ"ל: ״אנחנו רוצים להרחיב את הבסיס כמה שיותר ממי שמגיע להתגייס. אני אומר לכם שיש הזדמנות לשינוי גם בחברה החרדית, לא מספיק רחב, אבל יש רצון לשינוי. אנחנו רוצים ללכת קדימה לא כי זה יפה, קודם כל כי צריך. גדוד שנקים היום, שמחזיק גזרה בבקעת הירדן, מחזיק גזרה ביהודה ושומרון, מחזיק פה גזרת הגנה"
"גדוד חרדי מוריד תעסוקה של אלפי אנשי מילואים"
הלוי המשיך והדגיש את החשיבות בשילובם של החרדים: "כל גדוד כזה סדיר, שאנחנו מקימים, חרדי, הוא מוריד לנו תעסוקה של אלפי אנשי מילואים רבים מאוד בזכות סדיר חובה. וזה עכשיו צורך מובהק, ולכן אנחנו מאוד מעודדים את זה, ואנחנו רוצים לעשות את זה נכון".
לדבריו: "אנחנו רוצים לעשות את זה בטוב. מהצד השני דברו עם האנשים. זו זכות. אנחנו מגנים על המדינה. עכשיו, אנשים עושים את זה, ואני יודע שזה קשה, אגב זה טבעי לגמרי, מי שכבר קרוב לשמונה חודשים לקצת הפוגות. לא בבית, והוא איש מילואים והוא באזרחות ועבודה ומשפחה וכל הדברים מסביב, זה לא מובן מאליו. מהצד השני אנחנו חייבים את זה קדימה. אני רוצה שתדעו ותאמרו את זה, אנחנו במאמץ גדול לדאוג לתנאים של האנשים״.
(צילומים תמונות מתחלפות: דובר צה"ל, חיים גולדברג\פלאש 90)
מה דעתך בנושא?
14 תגובות
4 דיונים
לגייס? הסרוגים מנסים להעביר את חוק הג'ובים לש"ס
מי שמצביע בעד חוק ההשתמטות וחוק רבני הערים של ש"ס הוא בוגד.
20:24 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא מאמין לכם
פוליטיקאי.. כבר התחיל עבודתו בתור פוליטיקאי.. לקחת אותו בדיוק במסגרת הזו. אין מה לקחת ברצינות
19:47 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
רמטכ"ל מדהים, אין צורך להתרפס, תפתח את לשכת הגיוס, תשלח צווים והם יבואו, אלא אם כן ממש ישרוף לביבי והוא ידאג לטרפד. בכל מקרה התרפסות לא תעזור.
18:17 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
בתגובה ל: שירי מנתניה
מה את אומרת על גיוס ערבים ובדואים??? אזרחי ישראל לא???
18:39 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל משתמט בוגד
לא קלטת שהבדווים כן מתגייסים. ובכלל, החובה היא להשתתפות בנטל. המוסלמים אינם רצויים בצבא מטעמי בטחון. וצריך לאפשר להם השתתפות בשירות חיוני אחר. אבל את החרדים היהודים. המשתמטים הגנבים שמתחמקים ממלחמת חובה מצווה שהם חייבים בה גם לפי דין תורה, אותם צריך לגייס בכוח. ולבטל זכויות למשתמטים החל מביטול זכות לבחירה ועד ביטול כל סיוע הקלה תשלום מהמדינה ופריווילגיה.
19:09 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניסים
קודם שיהיה רמטכל חרדי אחר כך נגייס את החרדים...
18:12 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ימין חזק
כדי להגיע לעמדת רמטכל צריך להתחיל מלמטה את כל המסלול. לכן צריך לגייס את כל החרדים ללא יוצא מהכלל. ובעוד 20 שנה אולי אם יהיה אחד מספיק טוב, יהיה לנו רמטכל חרדי. ואולי לא. אבל הגיוס מעכשיו. מלחמת מצווה זה חובה מדאוריתא. זה לא רשות. חובה.
19:05 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
האמת
Go fuck yourselves tzioyni bastards
17:42 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חחחחחחח
עוד אפס
17:17 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: חחחחחחח
עוד משתמט איכססססס
18:13 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אס
חרדים לצבא חובה ומה החובה של המוסלמים בישראל למה לא גיוס חובה בעבודות שירות למוסלמים מגיע רק זכויות מדינה של זבל שמאל קיצוני בזוי מאחלת לכם שריפה ????????????????
17:15 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: אס
גם משתמטת וגם מקללת.
18:15 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
בתגובה ל: שירי מנתניה
מאיפה את יודעת שהיא משתמטת??? או שכרגיל את אלופה בלהקיא סיסמאות!!! אני שירתתי ומשלמת מיסים כמו כל אזרח במדינת ישראל. אני חילונית ותומכת בגיוס חרדים אבל לא מוכנה לשמוע סיסמאות. אם מטרתך היא להפיל את הממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי, לכי לעזה ואם מטרתך היא גיוס לכולם אז כן גברת, מה עם הערבים ומה עם הבדואים? קצת חשיבה, לא יזיק לך
18:45 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קפלניסט עם כפה
והיא תבוא
18:57 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר