ראש מיזם 929, הרב בני לאו, מתייחס להצבעה הלילית שנערכה שלשום בכנסת בסופה אושר דין הרציפות על חוק הגיוס, ואומר כי הנסיון לשווק את הפטור לחרדים כ"הלכה" או כ"דעת תורה", זו פרזיטיות.

בפוסט אישי, בו הוא חשף גם את הדילמה שלו בתור תלמיד בישיבה, כתב הרב לאו: "ההצבעה על חוק הגיוס הייתה סתם טכנית אבל הכאיבה לי, אישית, בצורה קשה. זה שהח"כים הצביעו על ההשתמטות הקולקטיבית הזו בזמן שהם ידעו על עוד ארבעה חיילים שנהרגו, זה כשלעצמו חרפה. זה שהיא באה במקביל לעוד צווי גיוס של אלפי חיילי מילואים הממלאים שורות בצפון ובדרום, זה כשלעצמו בזיון. אבל זה שהיא באה במעטה של "תורה", שהקואליציה הזו כאילו מיישרת קו עם רצון ה', עם גדולי התורה, זה מרתיח את הדם. לא, זו לא תורה ולא רצון ה'. זו פרזיטיות והתנכרות לכל המפעל הציוני במעטה של "רצון ה'".

הרב לאו סיפר כי "בשנת תשל"ח (78) הייתי תלמיד כיתה י"א בנתיב מאיר, והייתי עסוק בשאלת בחירת הדרך. מצד אחד אהבתי ללמוד תורה וחלמתי לשקוע בישיבה. מצד אחר הייתי בסביבה ביתית וחברתית שהליכה לצבא אינה ספק אלא וודאי. פניתי בשאלה במכתב למי שאיגד בהנהגתו את כל הרוח של תורת הציונות הדתית דאז, הרב צבי יהודה הכהן קוק ז"ל".

בסיום הוא שיתף בתשובתו של הרב צבי יהודה ז"ל: "כמה התרגשתי שקיבלתי מכתב ממנו, בעדינות ובבהירות, ובו תשובה לשאלותיי. בתוכו, בסעיף השלישי, שבו שאלתי על דברי הרמב"ם שכל אדם שנדבו לבו והבינו מדעו יכול להתנדב להיות "שבט לוי" הפטור מכל חובות האזרח הרגיל, ענה הרב בפשטות ותקיפות: זו לא הלכה. להלכה כולם חייבים בגיוס למלחמת המצווה שלנו".