מבזקים
סרוגים

דיווח: המידע המודיעיני מארה"ב שסייע בחילוץ החטופים

על פי הדיווח בניו יורק טיימס מידע שמסרו ארגוני המודיעין בארצות הברית ובריטניה, והושג על ידי טיסת כטב"מים בעזה ויירוט שיחות של מחבלי חמאס, סייע לצה"ל להוציא לפועל את מבצע החילוץ

ג' סיון התשפ"ד
דיווח: המידע המודיעיני מארה"ב שסייע בחילוץ החטופים
דיווח: המידע המודיעיני מארה"ב שסייע בחילוץ החטופים צילום: לוחמים שהשתתפו בחילוץ נוחתים בשיבא (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

חילוץ ארבעת החטופים. הניו יורק טיימס מדווח הערב (מוצ"ש) כי ארצות הברית ובריטניה סיפקו מידע מודיעיני יקר וקריטי שסייע לצה"ל להוציא לפועל את פעולת החילוץ.

על פי הדיווח, אנשי המודיעין האמריקני והבריטי סייעו באיסוף וניתוח מידע שסייע במבצע שנערך בנוסיראת. בנוסף, צוות אמריקאי הגיע לישראל וייעץ לצבא ולמערכת הביטחון איך להוציא לפועל את המבצע ולחלץ את החטופים משבי החמאס. עם זאת, בישראל מדגישים כי הצוותים הזרים לא היו מעורבים בתכנון מעשי של המבצע.

טרגדיה: האבא נפטר שעות לפני שבנו חולץ מעזה
טרגדיה: האבא נפטר שעות לפני שבנו חולץ מעזהצילום: טרגדיה: האבא נפטר שעות לפני שבנו חולץ מעזה

עוד דווח, כי ה-CIA והפנטגון אספו מידע על מיקומם של החטופים ברצועה בעזרת כטב"מים שטסו בשמי עזה, כמו גם על ידי יירוט של שיחות טלפון של פעילי חמאס. המידע שהועבר לישראל, סייע להוציא לפועל את מבצע החילוץ.

ארצות הברית בריטניה הניו יורק טיימס חילוץ חטופים חמאס נוסייראת רצועת עזה