מבזקים
סרוגים

סינוואר: לא נתפרק מנשקנו, עסקה רק בעצירת המלחמה

מנהיג ארגון הטרור חמאס יחיא סינוואר הודיע למתווכות במגעים לעסקת חטופים כי חמאס לא יקבל פחות מעצירה מוחלטת של המלחמה, וכי לא יתפרק מנשקו לאחר המלחמה

כ"ט אייר התשפ"ד
סינוואר: לא נתפרק מנשקנו, עסקה רק בעצירת המלחמה

מנהיג ארגון הטרור חמאס הודיעה למתווכות הערביות קטאר ומצרים כי יסכים לעסקה רק עם ישראל תתחייב להפסקת המלחמה לאלתר, וכי לא יסכים לדרישה לפרז את הרצועה ושחמאס יתפרק מנשק.

הוול סטריט ג'ורנל האמריקאי מדווח כי גורמים בבית הלבן מוסרים, כי מנהיג חמאס יחיא סינוואר הודיע למתווכות כי יסכים לעסקה החטופים רק במידה וישראל תסכים להפסקת אש קבועה ולעצירת המלחמה לאלתר, על פי הדיווח סינוואר העביר מסר ישיר למתווכים בכתב בו רשם "אנחנו (חמאס) לא נתפרק מנשקנו, עסקת חטופים תגיע רק לאחר עצירת המלחמה באופן מוחלט".

בקשר לשיחות היום שאחרי, הודיע סינוואר כי לא יקבל דרישות לפרז את הרצועה או להכניס אליה כוחות בין לאומיים, בנוסף הודיע כי כל דרישה לחמאס להתפרק מנשקו תביא לפיצוץ העסקה.

המסרים של סינוואר למתווכות הבין לאומיות, בדגש על מסרים שהגיעו לארצות הברית מראים עד כמה ארגון הטרור מנצל את הלחץ האמריקאי על ישראל להגיע להפסקת אש בכל מצב, ומראה עד כמה חמאס יוצא מחוזק מהמשא ומתן הנוכחי.

נוסח בעייתי? ישראל נגד הצעת ארה"ב באו"ם
נוסח בעייתי? ישראל נגד הצעת ארהצילום: נוסח בעייתי? ישראל נגד הצעת ארה

כזכור במסגרת העסקה המוצעת, ישראל צפויה לקבל לא יותר מ-20 חטופים, בתמורה להפסקת אש התחלתית של שישה שבועות, התחייבות להמשך המשא ומתן ואיתו גם המשך הפסקת האש גם במידה וחמאס לא ישחרר עוד חטופים.

ארה"ב הפסקת אש חמאס יחיא סינוואר ישראל מצרים עסקת חטופים עצירת המלחמה קטאר