חוגגים שבועות: מתכון לפיצה ביתית עם אופציה טבעונית - סרוגים

חוגגים שבועות: מתכון לפיצה ביתית עם אופציה טבעונית

אחד המאכלים החלביים שלא תוכלו לפספס בחג השבועות זה הפיצה | כך תכינו פיצה ביתית ממש כמו בנאפולי, וארגנו מתכון מיוחד אפילו בשביל הטבעונים מבנינו

author-image
חוגגים שבועות: מתכון לפיצה ביתית עם אופציה טבעונית
  (צילום: באדיבות יח"צ)

אז ניסיתם וחשבתם איזו מנה חלבית אפשר להכין לחג השבועות שגם הילדים יאהבו? למה להסתבך? אחת המנות החלביות הפופולריות ביותר היא הפיצה, ותוכלו להכין אותה בבית בעצמכם בקלי קלות. לכבוד רגישי הלקטוז והטבעוניים שבנינו, ארגנו לכם גם מתכון לפיצה טבעונית מגניבה במיוחד.

מתכון לפיצה

מרכיבים:

1 כוס מים חמים

2 ורבע כפיות שמרים יבשים

3 כוסות קמח

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כוס רסק עגבניות

גבינת מוצרלה מגורדת

תוספות שאוהבים: זיתים, בצל, פטריות, ועוד

עוד באותו נושא

חוגגים שבועות: מתכון לעוגת גבינה ללא גלוטן

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים את המים והשמרים, נותנים לתערובת 5 דקות עד שהשמרים יימסו. מוסיפים קמן, שמן זית ומלח לקערה, ומערבבים עד שנוצר בצק. אם הבצק דביק מדי- מוסיפים קמח, ואם הוא יבש מדי- מוסיפים מעט מים. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, ולשים אותו עד שהוא גמיש וקל.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת (עדיף בשמן זית) ומכסים במטלית לחה. נותנים לבצק לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל-250 מעלות, מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית אפייה. מעל הבצק המרודד, מורחים רסק עגבניות (ניתן להכין רוטב או להשתמש ברסק מוכן), ומשאירים מסגרת קטנה ללא רוטב בקצוות.

מעל רוטב העגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה ותוספות לפי הטעם: בצל, עגבניות, זיתים, או אננס ובטטה למתקדמים. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והבצק מזהיב. אחרי מספר דקות, ניתן להוריד את המעלות ל-200/220 מעלות.

(צילום: שאטרסטוק)

פיצה טבעונית מבצק כרובית

המצרכים לבצק:

קילו כרובית טרייה

כפית מלח הימאלייה

75 גרם קמח עדשים כתומות

קורט פלפל

כפית שמן זית

20 גרם קמח תפוחי אדמה

המצרכים לרוטב:

4 עגבניות טריות

כפית מלח הימאלייה

2 כפות גדושות של רסק עגבניות

קורט פלפל

קורט סוכר

2 בצל לבן יבש

5 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

חופן בזיליקום ואורגנו טריים

2 כוסות מים

גבינה צהובה טבעונית

עוד באותו נושא

לקראת שבועות: כמה חלב צורכים הישראלים?

אופן ההכנה:

טוחנים את פרחי הכרובית בבלנדר חזק עד לקבלת מחית חלקה וסוחטים אותה מנוזלים בשקית בד. מעבירים את מחית הכרובית לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ומערבבים היטב עד לקבלת גוש בצק אחד. משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפייה, מורחים מעל את שמן הזית ומכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה.

במחבת, מחממים שמן זית, קוצצים את הבצל ומטגנים קלות. מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת, ולאחר מכן מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי ומפזרים מעל הרוטב את גבינת הצהובה הטבעונית המגורדת. ניתן להוסיף תוספות לפי הטעם, ומכניסים שוב לתנור בחום של 250 מעלות טורבו למשך 10 דקות.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו