גורמים בצה"ל אומרים היום (רביעי) כי הצבא מוכן בהיערכות צבאית מלאה עם מטוסים מוכנים למקרה פתע. עם זאת, לדבריהם הגיע הזמן שהדרג המדיני יקבל החלטות בנוגע ללבנון.
עוד הוסיפו כי לפי הנחיות הדרג המדיני – עזה היא עדיין זירה מרכזית ובצפון הלחימה מתנהלת מבלי להפוך אותה לזירה מרכזית.
"החיזבאללה נפגע, יש לנו הישגים רבים"
בנוסף, אומרים בצבא כי יש הישגים רבים בצפון, בהם למעלה מ-300 פעילים של חיזבאללה שנהרגו, עשרות פעילי גא"פ ואלפי מטרות שהותקפו. לטענת הגורם, חיזבאללה קבע שהוא כרוך בעזה – והוא ניסה לעשות את זה במשוואה של צבא מול צבא, אך כעת הגיע הזמן שהדרג המדיני יקבל את ההחלטה לגבי תעדוף הזירות והאם צריך לשנות אותו.
עוד נאמר כי עד כה אין מטרת מלחמה בצפון, אף שצה"ל אמר מספר פעמים שכזו. גורם צבאי מוסיף שבצה"ל מעריכים שזה יגמר בהסכםוכי הם למודי ניסיון בעניין הזה.
בצבא גם מציינים שעכשיו הדרג המדיני צריך לקבל החלטה מתי מתקבלת ההחלטה וכי הם עושים היערכות למוכנות צבאית מלאה ומחזיקים מטוסים למקרה פתע.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים