אחרי העיכוב של סמוטריץ': משרד הביטחון חתם היום (שלישי) עם הממשל האמריקני על עסקת רכש הטייסת השלישית של מטוס ה"אדיר" (F35), שתיקלט בצה״ל. העסקה כוללת 25 מטוסי F35, מתוצרת חברת לוקהיד מרטין, כולל תמיכה ואחזקה ושוויה מוערך בכ-3 מיליארד דולר.

עם השלמת העסקה יורחב ל-75 צי מטוסי החמקן המתקדמים בעולם, שמפעיל חיל האוויר הישראלי. אספקת המטוסים לצה״ל תחל ב-2028 בקצב של 3 עד 5 מטוסים בשנה.
במסגרת ההסכם המקורי בין הממשלים התחייבו יצרנית המטוס, לוקהיד מרטין ויצרנית המנועים, פראט אנד וויטני, לשתף חברות ישראליות בייצור מטוסי ה-F35 הנמכרים למדינות המצטיידות.

״עסקת רכש הטייסת השלישית של מטוס האדיר, המצטרפת לשורותיו של חיל האוויר הישראלי, מהווה המחשה נוספת לעוצמתה של הברית האסטרטגית בין ארה״ב לישראל ולהשפעותיה הנרחבות בזירות קרובות ורחוקות" אמר שר הביטחון, יואב גלנט.
גלנט הוסיף כי "בזמנים בהם יש מבין יריבינו מי שמייחלים להחלשתו של הקשר העמוק עם בת-בריתנו הגדולה ביותר, מקבלים קשרינו הביטחוניים והאסטרטגיים עם ארצות הברית חיזוק משמעותי המהווה מסר מהדהד לכל אויבינו באיזור. תודתי והערכתי לעמיתינו במשרד ההגנה ובממשל האמריקני כולו, על הבטחתו של נדבך נוסף בביסוס יתרונה האיכותי של מדינת ישראל״.

תגובות