מחר (רביעי) נציין את יום ירושלים, ואם אתם לא מתכננים להגיע לשוק מחנה יהודה ולטעום את אחד המאכלים הכי מזוהים עם עיר הבירה שלנו, דאגנו לכם למתכון למעורב ירושלמי שתוכלו להכין בקלות בבית.

על המאכל המיוחד מסופר כי הוא הורכב בסוף שנות ה-60 באחת הסטייקיות שברחוב אגריפס בירושלים, סמוך לשוק מחנה יהודה (יש כמה סטייקיות הטוענות לזכות הראשונים עליו). במהלך השנים החלו להכין אותו במסעדות ברחבי הארץ, וכן לייצרו באופן תעשייתי.

מתכון למעורב ירושלמי

מצרכים

שמן זית

2-3 בצלים לבנים

200 גרם פרגיות/ כבד עוף

200 גרם לבבות עוף

200 גרם טחול עוף

מלח, פלפל, פפריקה, כמון

הוראות הכנה

פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מחממים מחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא משחים (בלי שמן). מוציאים לצלחת ושומרים בצד. בינתיים, מנקים ומכינים את חלקי הפנים: חותכים את הפרגיות/ כבד והלבבות לקוביות.

באותה מחבת בה טוגן הבצל, מחממים מעט שמן ומטגנים את הלבבות. מוסיפים את הטחול  ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מתבלים במלח ובפלפל ובתבלינים נוספים. מחזירים את הבצל למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש. ניתן להגיש ליד פיתה, סלטים וטחינה.