תיעוד מצמרר

חיים פרי בראיון לסרוגים: ויכוח שהסתיים בחיבוק

לפני שלוש שנים הפגשנו את תושבי קיבוצי עוטף עזה שהפגינו בעד ההתנתקות עם מגורשי גוש קטיף. בין המרואיינים היה גם חיים פרי הי"ד שאתמול נקבע כי נרצח בידי חמאס. צפו בראיון המצמרר

חיים פרי בראיון לסרוגים: ויכוח שהסתיים בחיבוק
צילום: גדעון בשן וחיים פרי

מצמרר. חיים פרי הי"ד שנרצח בשבי חמאס בראיון לסרוגים. לפני שלוש שנים, בערב תשעה באב תשפ"א (2021) הפגשנו בצומת גמה את הרב גדעון בשן ממגורשי גוש קטיף, עם אנשי הקיבוצים שהיו מפגינים מולם "לחזור הביתה לישראל".

הראיון המשותף, צולם לציון 16 שנים לעקירת יישובי גוש קטיף. הרב בשן, תושב נווה דקלים, היה נוהג לעצור בכל פעם מול המפגינים, כדי לשמוע, להתווכח ולשוחח איתם. באותו ראיון טענו אנשי הקיבוצים, כי ההתנתקות הייתה הכרחית, אבל המהלכים שנעשו אחר כך הובילו למצב הקשה.

מחלוקת לשם שמיים?

שיבה זרקה כבר בשערות, בשפם ובזקנים של בשן ארנון אבני, חיים פרי ומארק מרקוס. שלושת האחרונים תושבי הקיבוצים, נירים, ניר עוז ואורים בהתאמה. האידאולוגיה נותרה בעינה ואפילו העמיקה שורשים. אך השיח בינם ובין גדעון, על אף שהוא נוקב, הוא מכבד. ולמרות הכל אחרי הוויכוח, הראיון הסתיים בחיבוק.

(גדעון בשן )
(גדעון בשן וחיים פרי)

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

18
15
ירושלים
04.06.24

רק רוצה להגיד -בלי להביע עמדה נגד איש זה או אחר-שאיריס חיים (האישה הגיבורה בהרבה היבטים) ביקשה סליחה על הדעות שלה בעד הגירוש מגוש קטיף (ומצפון השומרון).

14
אריק
04.06.24

רק מזעזע לחשוב על ניר עוז שאיבד בין 42-60 מחבריו. מעל 10 אחוז מהתושבים

13
לא לשכוח
04.06.24

שמי שבנה את חמאס ומימן אותו מאפס 15 שנה היה ביבי והציונות הדתית. הם הביאו לכך שחמאס השתלט לא רק על הרצועה אלא גם על ערביי איוש והם ממשלה שהפקירה ומפקירה את קיבוצי העוטף ותושבי הדרום והצפון

1
החרבתם ת'מדינה
04.06.24

והשמאל אשמים לפחות כמו ביבי אם לא יותר... 123

2
נמאס
04.06.24

החמאס שלט ברצועה כבר לפני ביבי. עייפתם

3
אורי
06.06.24

שטויות במיץ, כל ראשי הממשלה העבירו כסף לעזה-ברק, אולמרט, ביבי, בנט ולפיד