נציגי צה״ל הודיעו היום (ב׳) למשפחותיהם של חיים פרי, יורם מצגר, עמירם קופר ונדב פופלוול זכרם לברכה, אשר נחטפו באכזריות לשטח רצועת עזה, כי הם אינם בין החיים וגופותיהם מוחזקות בידי ארגון הטרור חמאס.

ההחלטה לקבוע את מותם התבססה על מידע מודיעיני ואושרה על ידי ועדת מומחים של משרד הבריאות ובשיתוף משרד הדתות והרב הראשי לישראל.נסיבות מותם בשבי חמאס, נמצאות עדיין בבדיקה על ידי כלל גורמי המקצוע.

"שאלות קשות בנוגע לנסיבות המוות"

צה״ל פועל במגוון רחב של שיטות במטרה לאסוף מידע אודות החטופות והחטופים שנותרו ברצועת עזה. צה״ל ויתר גופי הביטחון ימשיכו ללוות את משפחות החטופים ככל שידרש ועד לחזרתם הביתה.

עוד הוסיף דובר צה"ל: אנחנו מעריכים כי הארבעה נהרגו יחד, במרחב חאן יונס, לפני מספר חודשים, בעודם מוחזקים ע״י מחבלי חמאס ובעת שכוחות צה״ל פעלו בחאן יונס. אני יודע שיעלו שאלות קשות בנוגע לנסיבות המוות, אנחנו בוחנים אותן לעומק ונציג את הממצאים בהקדם בשקיפות.

קיבוץ ניר עוז הודיע בדבר הירצחו של עמירם קופר ז"ל: " קיבוץ ניר עוז מודיע בצער כבד על הירצחו של עמירם קופר ז״ל בשבי בעזה לאחר שסבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים. גופתו נמצאת עדיין בשבי. עמירם היה בן 85, ממקימי קיבוץ ניר עוז. אב לארבעה ילדים וסב לאחד עשר נכדים. כלכלן ומשורר. אשתו נורית, נחטפה אף היא לעזה ושוחררה. עמירם יזכר בליבנו כאיש של אנשים, בעל נפש של משורר, אדם של רעיונות ושל יוזמה. יהי זכרו ברוך".

( עמירם קופר ז"ל)

עוד בישר הקיבוץ על הירצחו של יורם מצגר: "קיבוץ ניר עוז מודיע בצער כבד על הירצחו של יורם מצגר ז״ל בידי החמאס בעזה לאחר שסבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים. גופתו עדיין מוחזקת על ידי בני העוולה. יורם היה בן 80, חבר קיבוץ ניר עוז. עבד במפעל נירלט ובשנים האחרונות במוסך. חבר ביקב הקיבוץ. אב לשלושה בנים וסב לשבעה נכדים. אשתו, תמר (תמי) מצגר, נחטפה אף היא לעזה ושוחררה. יורם יזכר בלב כולנו כאיש נעים וחייכן, שתמיד גרם לכל אדם להרגיש מיד בבית. יהי זכרו ברוך".

(יורם מצגר ז"ל)

בדצמבר האחרון פרסם חמאס סרטון בו נראים השניים יושבים יחד עם חיים פרי שמדבר אל המצלמה ומעביר את מסרי החמאס כשברקע השיר "אל תשלכיני לעת זקנה". בכלי התקשורת הוחלט שלא להקרין את הסרטון.

(חיים פרי ז"ל)

חיים פרי, בן 80 מקיבוץ ניר עוז. היה איש שלום, אומנות וקולנוע, ואף לימד בבתי הספר באזור ובמכללת ספיר. הקים ובנה את גלרית האומנות בקיבוץ ואת גן הפלסים. היה ממקימי יקב ניר עוז.חיים נחטף מהממ״ד בביתו, בעודו מגן על אוסנת אישתו. השאיר אחריו אישה, חמישה ילדים ושלושה עשר נכדים.

מוקדם יותר היום קיבוץ ניר עוז הודיע בצער על מותו של נדב פופלוול בשבי החמאס. נדב הוא בנה של חנה פרי שחזרה מהשבי ואח של רועי שנרצח ב-7 באוקטובר.

בחודש שעבר ארגון הטרור הרצחני חמאס, פרסם סרטון של החטוף של נדב פופלוול, שנחטף מקיבוץ נירים ב-7 באוקטובר. בסרטון נראה פופלוול בן ה-51 כשהוא מדבר וחבול בפניו. מועד צילום הסרטון לא ברור.