מבזקים
סרוגים

אחרי האיום: נתניהו הזמין את בן גביר לעיין בהסכם

לאחר שאיים כי יביא להפלת הממשלה במידה והעסקה העומדת על הפרק תצא לפועל, הזמין נתניהו את השר בן גביר ללשכתו לעיין בטיוטת ההסכם, כאשר על פי לשכתו, אין סעיף הכולל את עצירת המלחמה בעזה

כ"ו אייר התשפ"ד
אחרי האיום: נתניהו הזמין את בן גביר לעיין בהסכם
אחרי האיום: נתניהו הזמין את בן גביר לעיין בהסכם צילום: בן גביר ונתניהו (צילום: אוליבר פיטוסי/פלאש90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו, הזמין הבוקר (שני) את השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר לפגישה בלשכתו, על מנת שיעיין בטיוטת ההסכם ההולך ונרקם מול ארגון הטרור חמאס.

בלשכתו של נתניהו העבירו מסרים לבן גביר כי בניגוד לדבריו של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, אין בטיוטת ההסכם סעיף כלשהו הכולל את עצירת המלחמה ברצועת עזה, וכמו כן, שאר הסעיפים לא יהוו עסקה מופקרת.

שוקל פרישה: השיחות של סמוטריץ' עם רבני המפלגה
שוקל פרישה: השיחות של סמוטריץ' עם רבני המפלגהצילום: שוקל פרישה: השיחות של סמוטריץ' עם רבני המפלגה

עם צאת השבת האחרונה, איים השר בן גביר כי במידה והעסקה עליה הודיע הנשיא ביידן תצא לפועל, עוצמה יהודית תביא להפלת הממשלה. לדבריו: "העסקה כפי שפרטיה פורסמו היום – משמעותה סיום המלחמה וויתור על מיטוט חמאס. זו עסקה מופקרת, שמהווה ניצחון לטרור וסכנה ביטחונית למדינת ישראל. הסכמה לעסקה כזו איננה הניצחון המוחלט – אלא התבוסה המוחלטת."

בן גביר שב והדגיש: "לא נאפשר את סיום המלחמה ללא חיסולו המוחלט של חמאס. במידה וראש הממשלה יוציא לפועל את העסקה המופקרת בתנאים שפורסמו היום, שמשמעותם הם סיום המלחמה וויתור על מיטוט חמאס, עוצמה יהודית תפרק את הממשלה."

איתמר בן גביר בנימין נתניהו ג'ו ביידן חמאס עסקה לשחרור החטופים