בשכונות רבות בצפת גם כאלה שנוסדו לפני למעלה מעשרים שנה, לא הוסדרו עד היום, שמות הרחובות. אורח שנקלע לשכונה, היה צריך להעזר בתושבים כדי למצוא את יעדו.
בעיקר גרם הדבר לקשיים בחלוקת דואר ואיתור משפחות וכדומה. מאות המשפחות הגרות בשכונות "נוף כנרת" ו"נווה אורנים" התקשו להסביר לאורחיהם כיצד להגיע למעונם. "הרגשנו כמו בשכונה נטושה" אמרו התושבים.
"תמיד הייתי צריך לרדת לצומת ולקחת את האורחים אל הבית. אין שם לרחוב בו אני גר, אין מספר לבית ואפילו אין שילוט" הוסיף אחר מהשכונה.
רק ראש העיר הנוכחי, אילן שוחט, הצליח לממש את הבטחתו מלפני הבחירות וליישם את חלומם של תושבי השכונה להסדרת נושא השילוט. על אף שהעניין נראה בסיסי ופשוט, הוא התעכב למעלה מעשר שנים בועדות העירייה השונות.
בועדות השמות של העירייה החול כי בשכונת נוף כנרת ייקראו השמות בשמות הרים, כשכל רחוב יקבל את הקידומת נוף. כך יש רחובות בשמות: "נוף הרים", "נוף הגליל", "נוף החרמון" ועוד.
בשכונת "נווה אורנים" נקבעו השמות על פי אבני החושן "ספיר", "יהלום", "לשם" ועוד.
ראש עיריית צפת אילן שוחט אומר כי הפרויקט העלה חיוך של שמחה על שפתי הדיירים שלא חלמו כי יגיע היום בו יהיה להם שם של רחוב ומספר בית.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים