חם בחוץ ואתם מחפשים דרך להעסיק את הילדים? ארגנו לכם מתכון קליל לטראפלס שוקולד קרירים, שתוכלו להכין כל המשפחה ביחד ואחר כך גם להנות מהתוצרים.

מצרכים

1 חפיסת שוקולד צ'יפס – כשר לפסח

1 כף שמן צמחי

גלידת שוקולד

ספריי לשימון

עזרים:

תבנית קוביות קרח

כוס מדידה ומזיגה מזכוכית בגודל 4 כוסות המתאימה לשימוש במיקרוגל

כף גלידה קפיצית קטנה

מרית גומי

אופן הכנה:

מכינים כדורי גלידה כמספר השקעים בתבנית קוביות הקרח, מניחים אותם על מגש נייר אפיה ומכניסים למקפיא. מרססים מעט עם ספריי השימון על תבנית קוביות הקרח ומניחים בצד.

שמים בכוס המדידה הגדולה את השוקולד צ’יפס ושמן צמחי ומחממים במיקרוגל בפולסים של 25 שניות, ומערבבים בין לבין. שימו לב לא לחמם יותר מדי כיוון שכמות הזמן הנדרשת להמסת השוקולד צ’יפס תלויה בעוצמת המיקרוגל. מוציאים את הכוס כאשר נשארו כמה שוקולד צ’יפס שלא נמסו ומערבבים במשך כ-5 דקות עד קבלת תערובת אחידה.

(צילום: יח"צ)

מוזגים כחצי מכמות השוקולד המומס לשקעים בתבנית, וממלאים אותם עד לגובה 1/3. יש להטות את התבנית על מנת שדפנות השקעים יהיו מצופים בשוקולד ככל האפשר. מוציאים את כדורי הגלידה מהמקפיא ומניחים אחד בכל שקע, כאשר לוחצים אותם בעדינות אל תוך השוקולד. מוזגים את שארית השוקולד מעל ומחליקים את החלק העליון עם המרית. עשו את במהירות האפשרית בכדי שהגלידה לא תימס.

מכניסים את הטראפלס למקפיא למשך שעה לפחות, ולאחר שזה לגמרי קפוא מוציאים את כל הטראפלס מהתבנית בעדינות.

המתכון באדיבות גלידות בן & גריס ישראל