עימות נרשם היום (שלישי) בין שני עדי המדינה במשפטו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו – שלמה פילבר וניר חפץ – לאחר שפילבר תקף את חפץ במהלך עדותו במשפט והגדיר אותו כ"פוטנציאל נזק".

לדברי פילבר "חפץ היה מבחינתי נציג משפחת נתניהו, אני אתחיל להתווכח? העברתי הלאה ושכחתי". עוד הוסיף פילבר בעדותו היום: "ידעתי שאם אתעמת איתו מחר בבוקר אקבל שיחה מראש הממשלה או רעייתו ובנו. מעולם לא קרה מצב שניר ניצח אותי בוויכוח, אבל בשביל מה? לא צריך את זה. אז העברתי. לא מעבר".

חפץ מיהר להגיב בטוויטר: "מעניין אם הסמרטוט חדל האישים יספר גם על הקומבינה הכספית המסריחה שעשה עם חברו י׳ בבחירות 2015".

כאמור, הפרקליטות ביקשה היום לחקור את עד המדינה, שלמה (מומו) פילבר כ'עד עוין' בעקבות דבריו בעדותו. המשמעות היא כי השופטת יהודית תירוש תוכל לחקור את פילבר חקירה נגדית. בתגובה, פילבר טען כי "אין לי עניין בחקירה נגדית". סנגורי נתניהו מתנגדים למהלך.

הרקע לבקשתה של תירוש החל כבר ביום הראשון לעדותו של פילבר, שם היא שקלה את האפשרות, זאת לאחר שביקשה לרענן את זיכרונו לאחר העדות שניתנה במשטרה והפער שהתגלתה בין חקירתו במשטרה לעדותו בבית המשפט בעניין הסדר ניגוד העניינים של נתניהו (מסמך דינה זילבר).