מטבל אבוקדו ותירס
מרכיבים:
2 אבוקדו
1 קלח תירס
חצי בצל
1 שן שום
1 ליים
2 גרם כמון
450 מל' מים
מלח
פלפל שחור
אופציונלי:
2 כפות יוגורט סויה טבעי ללא ממתיק או סוכר
חצי מקל סלרי
עלי בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה
*ניתן להחליף את קלח התירס בתירס משומר (על אף שהטעם הסופי ישתנה קלות), כמו כן ניתן להחליף את הליים בלימון.

הוראות הכנה:
הסירו את הגרעינים מן הקלח בעזרת סכין והרתיחו אותם למספר דקות על מנת לרככם. סננו וצננו על ידי שטיפתם במים קרים ושמרו חצי מהכמות בצד. שטפו את הליים היטב, גרדו את הקליפה לצלחת קטנה וסחטו את המיץ.
*טיפ: אם לוחצים מעט על הליים ומגלגלים אותו על גבי השיש לפני הסחיטה, המיץ ייצא ביתר קלות.
שימו את כל הרכיבים בבלנדר מלבד מחצית מכמות התירס, וערבבו עד לקבלת קרם חלק ומשיי. אפשר להוסיף מים עד לקבלת המרקם הרצוי, ולהמליח לפי הטעם. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים למטבל בהתאם לטעם, סלרי ומעט יוגורט סויה על מנת להפוך את הקרם לרענן יותר.
צננו את המנה במקרר חצי שעה לפחות לפני ההגשה. לוו את הקרם בפרוסות אבוקדו, שארית התירס (אותה תוכלו להקפיץ עם שמן זית לקבלת מרקם פריך יותר), טפטוף שמן זית, פלפל שחור גרוס טרי ועשבי התיבול האהובים עליכם.
________________________________
המתכון באדיבות: Teka
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים